Laatste nieuws

Hassinkhof zoekt vrijwilligers

De vijf mannelijke bewoners van de Hassinkhof aan de Veldhof­straat in Gorssel hebben een lichte verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autistisch spec­trum. Ze wonen daar al jaren en zijn volledig in­geburgerd in het dorp. De Hassink­hof is een echt thuis voor de bewoners.
De dagelijkse zorg wordt geregeld door Philadelphia, maar de bewoners hebben behoefte aan – zoals ze dat zelf noemen – de kers op de taart. En daar zijn extra mensen voor nodig.

Ontstaan
Hassinkhof 1 kleinDe Hassinkhof dateert uit 1994 en is ontstaan op initiatief van enkele ouders, die voor hun kinderen met een be­perking een huis zochten waar zij zo gewoon mogelijk zouden kunnen leven en wonen. Het huis bestaat uit twee afdelingen: Hassink­hof boven (nr. 32) en Hassink­hof beneden (nr. 30).

Hassinkhof boven en beneden
Boven wonen al jaren dezelfde vijf bewoners. Iedere bewoner heeft zijn eigen apparte­ment en er is ook een gezamen­lijke woonkamer met keuken om samen te koken, te eten, spelletjes te doen, tv te kijken en ont­spannen bezig te zijn. Overdag hebben de bewoners allemaal bezig­heden buiten de deur. Sommigen zijn op woensdag- of vrijdag­middag thuis.
Hassinkhof 3 kleinAls de mannen thuis zijn, is er professionele begelei­ding van Philadelphia. De begeleiding zorgt voor structuur en veilig­heid. 
De benedenverdieping (Veldhofstraat 30) zal worden ingericht als logeer­huis. Hier zijn dus geen vaste bewoners meer.

De kers op de taart
Hassinkhof 2 kleinDe bewoners van de Hassinkhof hebben hun eigen appartement en voelen zich er thuisDe dagelijkse zorg wordt dus geregeld door Philadelphia, maar de be­woners hebben behoefte aan – zoals ze dat zelf noemen – de kers op de taart. En daar zijn extra mensen voor nodig.
Een paar voorbeelden van dat ‘nét een beetje meer’: koken en eventueel mee-eten, een spelle­tje doen, meegaan naar activiteiten, iemand mee­nemen op uitjes in het weekend, wandelen, fietsen (i.v.m. hun beper­king kunnen de meeste bewoners niet alleen op pad), helpen met de was, kortom: het bieden van hulp, gezel­schap en gezellig­heid.
Vrijwilligerswerk biedt voldoening en de bewoners worden er blij van. Voor inwerking en begelei­ding van de vrijwilligers wordt gezorgd, en dat geldt natuurlijk ook voor de taart ónder de kers! 

Opgave
Opgave is mogelijk bij Eline Broekhuis (contactpersoon vrijwilligers Hassink­hof) via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of tel. 06-21887221 of bij Carolien van Poecke (contact­persoon ouders/familie), via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-53766451.
Zij zorgen er dan voor, dat er zo spoedig mogelijk contact wordt gelegd met een mede­werker die een en ander verder zal begeleiden. De beperking van de bewoners maakt een zorg­vuldige match tussen bewoner(s) en vrij­williger noodzakelijk. 


Gorssel, 10 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends