Laatste nieuws

‘Heel de Kompasnaald bakt’

De meiden van scouting De Kompasnaald sloten hun seizoen op13 juli 2019 af met een bak­wedstrijd: Heel de Kompasnaald bakt’. Het was een drukte van belang in het club­huis: tegen de klok van twee uur stonden vele leden, bestuurs­leden en leiding in de rij met de baksels die ze gemaakt hadden. Er waren drie categorieën: taart, koekjes en cup­cakes. 

Deskundige jury
KompasBak 1 kleinDe jury keurt de bakselsIn de deskundige jury zaten de Gorsselse oud-bakker Gerrit van Helvoort, Rietje Dommer­holt (Stichtings­bestuur Nederlands Padvindsters Gilde Gorssel) en ‘Annie’ (Annemarie Ammer­laan). ‘Annie’ was de zus van ‘Jannie’ van ‘Heel Holland Bakt’ (Jannie zelf was ver­hinderd omdat ze met Robèrt van ‘Heel Holland Bakt’ op vakantie was.)
KompasBak 2 kleinDe jury: Gerrit van Helvoort, 'Annie' en Rietje DommerholtDe jury keek naar originaliteit, gaar­heid, ingrediënten en smaak. Tijdens het wachten op de witte rook deden de leden en de ouders een spel bij de kampvuur­kuil. 

Creatieve baksels
Het was een prachtig gezicht: al die creatieve baksels op de tafel. De jury had geen een­voudige taak. En toen kwam opeens een seintje dat de jury eruit was. Maar eerst werd de spanning verder op­gebouwd: de nieuwe vloer die in het clubhuis gelegd was, moest nog officieel in gebruik genomen worden. Voorzitster Reinie van den Vlekkert sprak een kort woordje, waarna de vloer­commissie (Petra, Corinde en Marian) samen met een welp, junioren­scout en een scout een grote doos mocht openen. Hierin zaten foto’s, een stuk oude vloer en een stuk nieuwe vloer en die moesten op de goede volg­orde gehangen worden. Daarna wijdde de bak­jury met confettikanonnen de vurig gewenste nieuwe vloer in. 

Gouden klopper
KampasBak 3 kleinDe nieuwe vloer wordt ingewijdToen was eindelijk het woord aan de jury en konden de bak- en aanmoedigings­prijzen worden uitgereikt. De eerste prijzen werden gewonnen door Marja Hiethaar (koekjes), Nikki Doorn­bos (taart) en Corinde Bielder­man (cupcakes). Ze gingen allemaal naar huis met een gouden klopper. 
KompasBak 4 kleinDe bakresultatenDaarna kon iedereen natuurlijk overal van proeven en in korte tijd waren de taarten op, was de tafel met cupcakes leeg en van de koekjes waren alleen nog wat kruimels over. 
Het was een smakelijke en gezellige afsluiting van een mooi scouting­seizoen. Het clubhuis wordt voorlopig even verhuurd en het is tijd voor vakantie.


Gorssel, 16 juli 2019 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends