Laatste nieuws

Heerlijk smullen bij Heel Gorssel bakt fair

Taartenbak4-11-2016 3De taartenbakkers hadden zich uitgesloofd om met fairtrade ingrediënten van Eerlijk! Genieten de mooiste en lekkerste creaties te maken. Zij hadden de baksels vrijdagmiddag 4 november al bij de winkel gebracht en ‘s avonds was het feestje. Wat zou de jury besloten hebben? Bakkers, familie en vrienden wachtten in spanning op de uitslag. De strenge deskundigen waren Jeroen Wendt, chef-kok van het Bosrestaurant Joppe, Gerrit van Helvoort van de bakkerij aan de Hoofdstraat en Annemarie van der Peyl, die de laatste taartenbakwedstrijd had gewonnen met een heerlijke mascarpone-citroentaart.

De jury had het best moeilijk met al dat lekkers, maar kwam uiteindelijk tot een weloverwogen oordeel. De derde plaats was voor Simone Pleizier met haar noten-carameltaart en tweede werd Emma Gussow met een verrukkelijk chocoladefeestje.
Taartenbak4-11-2016 13Het meest onder de indruk was de jury van de caramel-shortcake van Silke Pluymert. “Echt prachtig”, maar een tip hadden de deskundigen ook: “twee eitjes door het beslag van de bodem, dan wordt die wat vaster en minder kruimelig”. Dat belooft nog wat voor volgend jaar ....

Helaas kon Silke zelf niet aanwezig zijn, maar daar had ze een oplossing voor bedacht: Een filmpje over het bakken van de taart kon ter plaatse worden bekeken. Het filmpje staat ook onderaan dit artikel.
Taartenbak4-11-2016 2Silke's vader mocht de prijs in ontvangst nemen, een mooie taartschaal van acaciahout. Natuurlijk uit het assortiment van Eerlijk! Genieten, de wereldse kadowinkel in het Everdinahof aan de Hoofdstraat.

Na de prijsuitreiking was het smullen, want al dat lekkers moest natuurlijk door iedereen even geproefd worden.

Het recept van de winnende taart staat binnenkort op de website van Eerlijk! Genieten:
www.eerlijkgenietengorssel.nl 


Redactie Gorssel.nl
5 november 2016

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends