Laatste nieuws

Henk Veenendaal sluit tuinoptredens De Borkel af

Drie maanden lang gaven heel veel muziekgezelschappen een tuinoptreden voor de door het corona­virus aan huis gebonden bewoners van De Borkel in Gorssel.
Veenendaal kleinHenk VeenendaalDe optredens, meestal verzorgd  door artiesten en gezel­schappen uit Gorssel of directe omgeving, waren een door­slaand succes, daarbij geholpen door vaak mooie weers­omstandigheden. Aan deze tuin­optredens is nu een einde gekomen. Maar het initiatief was zo succesvol, dat De Borkel hiermee door wil gaan en een aantal muzikanten zeker op­nieuw zal uitnodigen.

Medewerker bij de Borkel én zangeres
BorkelCOncert 1 kleinBoven en onder: Emmy Scheurwater met begeleiding van gitarist Wim Souhuwat Op zaterdag 20 juni 2020 traden zangeres Emmy Scheurwater en gitarist Wim Souhuwat op met prachtige akoesti­sche soul- en jazz­nummers. Door de veelzijdig­heid van het soul- en jazz­repertoire werd dit een perfect optreden in de tuin. En heel bijzonder, Emmy Scheurwater werkt binnen De Borkel als mede­werker Activiteiten en Welzijn. Zo maakten de bewoners kennis met een andere kant van Emmy.
BorkelConcert 2 kleinTwee dagen later, op maandag 22 juni, vond het voorlopig laatste tuinconcert plaats. En hoe mooi was het dat dit concert werd gegeven door Henk Veenen­daal, buurman van De Borkel en onlangs geridderd. Met Nederlandstalige, vaak wat bekendere liedjes wist hij de bewoners en verzorgers te boeien en een leuke middag te bezorgen. 
Een passende afsluiting van een periode waarin muziek een heel welkome af­wisseling was voor de bewoners die door de coronamaatregelen geen bezoek mochten ontvangen en min of meer op­gesloten zaten in hun verzorgings­huis. 


Redactie Gorssel.nl
22 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends