Laatste nieuws

Herdenken en vieren in mei ook in 2021 sober

Ook in 2021 vinden herdenking en viering in de meimaand in Gorssel in aangepaste vorm plaats. 
Op 4 mei is er ’s middags in Gorssel een herdenking die via het YouTube kanaal van de gemeente te volgen is. Via hetzelfde YouTube kanaal wordt op 5 mei een film vertoond met videoverhalen van ooggetuigen. In het Tramstation is een expositie over de Tweede Wereldoorlog te zien.

Herdenken
ElfMarkenWOIIHoek kleinBren Carriers voor (destijds bakkerij) De Hoek, nu Eetcafé De Hoek, hoek Nijverheidstraat/Joppelaan in GorsselIn Gorssel is op 4 mei ’s middags vanaf 15.30 uur in aanwezigheid van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve een herdenking, die via een livestream op het YouTube-kanaal van de gemeente Lochem te volgen is. 
Bestuursleden van de Historische Vereniging De Elf Marken staan op 4 mei bij de Houtwal en de overige gedenkplaatsen in de voormalige gemeente Gorssel stil bij de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding en leggen er namens De Elf Marken bloemen. Ook de Oranjevereniging Gorssel zal, zonder publiek, bloemen leggen bij de graven van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op de begraafplaats in Gorssel.

Expositie 
ElfMarkenWOIIThate kleinBurgemeester Thate spreekt ter gelegenheid van de bevrijding van GorsselIn het Tramstation in Gorssel is tot eind augustus 2021 een expositie over de Tweede Wereldoorlog te zien, voorlopig alleen van buitenaf. De expositie is onderdeel van de viering van ‘75+1 jaar vrijheid’ in 2021. Destijds kon het programma voor de viering van ‘75 jaar vrijheid’ niet uitgevoerd worden zoals in de bedoeling lag. Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Bevrijdingsverhalen
De gemeente Lochem heeft in 2020 een bijzondere serie videoverhalen laten maken. Inwoners die de oorlog beleefd hebben zijn toen geïnterviewd. Ook vanuit de vroegere gemeente Gorssel kwamen indrukwekkende verhalen. Van al deze videoverhalen is één film gemaakt met een inleiding van burgemeester Van ’t Erve. De film is vanaf 5 mei 2021 te zien via het YouTube kanaal van de gemeente Lochem.

Gorssel, 1 mei 2021

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends