Laatste nieuws

Herdertjestocht 2022 zoekt vrijwilligers en baby Jezus

Op zondag 18 december 2022 wordt weer een Herdertjes­tocht gehouden rondom de protestantse kerk in Gorssel. Deze Herdertjes­tocht is alweer de tiende editie, een jubileum dus. Er zijn nog wel vrijwilli­gers nodig, waaronder 'baby Jezus' en familie.

Op weg naar de ster
Herdertjestocht kleinHerdertjestocht zoekt baby Jezus en familieHet kerst­verhaal staat natuurlijk centraal in deze wandeling door het dorp. Het thema van 2022 is: ‘Op weg naar de ster’. Iedereen kan aan de tocht mee­doen: de start is vanaf 18.45 uur bij de kerk in Gorssel. Traditie­getrouw is de route weer verlicht met 1000 lichtjes en de deel­nemers komen onderweg allerlei figuren tegen die hen letterlijk en figuurlijk zullen aan­spreken, omlijst met muziek. Er zijn veel vrijwilligers nodig en de organisatie doet alvast twee op­roepen.

Gezocht: baby Jezus (m/v)
Onder de toren van de kerk ligt als van­ouds baby Jezus in de kribbe. Zijn ouders zitten naast de kribbe als Jozef en Maria. De organi­satie is nog op zoek naar een ouder­paar dat met zijn kindje deze rol wil vervullen. Wie voelt zich aan­gesproken en wil met zijn kindje een paar uur een centrale positie in de Herdertjes­tocht innemen? Laat het weten aan de werkgroep Herdertjes­tocht (gegevens zie onder). 

Gezocht: vrijwilligers
Voor het realiseren van de Herdertjes­tocht zijn tientallen vrijwilligers nodig om bij­voorbeeld 1000 glazen potjes te vullen met waxine­lichtjes, en die potjes vervolgens uit te zetten, de lichtjes aan te steken en ze na af­loop weer op te halen. Ook zijn er verkeers­regelaars nodig, er moeten vuur­korven en decor­spullen worden klaargezet en er moeten mensen zijn voor het schenken van chocolade­melk en het opruimen van de kerk na af­loop. Alle hulp is welkom. 
Voor aanmelden en/of informatie kunt u een mail sturen naar onderstaand mail­adres of de enquête invullen via deze link. Werkgroep Herdertjestocht, Ida Jager:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 25 oktober 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends