Laatste nieuws

Herdertjestocht Gorssel zorgt voor verwondering!

Zondag 21 december a.s. is het zover, de derde editie van de Herdertjestocht in Gorssel. Er kan gestart worden tussen 18.45 – 19.30 uur bij de toren van de protestantse kerk in Gorssel. Tijdens een nieuwe route door het dorp komen de bezoekers taferelen tegen die gezamenlijk het complete kerstverhaal vertellen.


     Herdertjestocht2013 29

     Herdertjestocht2013 59

     Herdertjestocht2013 70

 

Rij mee op een ezel
Ga mee op een spannende en leerzame reis van Nazareth naar Bethlehem! Jozef en Maria deden dit met een ezel, onderweg kom je hen ook tegen. Maar om te kijken hoe dit ging is er dit jaar iets nieuws in de route. Er komen namelijk ezels die meelopen en op de rug van de ezels mogen kinderen plaatsnemen. Overal zul je ze tegen komen. De ezels zijn van Familie Wiltink van de ‘Vetweide’ uit Almen.

Meer dan duizend lichtjes
Je vervelen tijdens deze Herdertjestocht is bijna onmogelijk. Romeinen, inschrijvers, evangelisten, herders met schapen, engelen, marktkoopvrouwen, de herberg, tot de Wijzen uit het Oosten, allemaal staan ze langs de route. Deze is verlicht door meer dan 1000 lichtjes. Kinderen van ‘Tussen de Schuifdeuren’ van TheaterErf ’t Walle zullen een tafereel spelen  dat verrassend is.

Hoe herken je de Koning?
Muziek, zang en klanken van de midwinterhoornblazers van de Joppebloazers leiden ons tot het stalletje waar de nieuwe Koning geboren is. Kinderen kunnen onderweg in de route ontdekken hoe ze de Koning kunnen herkennen.  In de kerk is er voor iedereen warme chocolade met kerstconcert van leerlingen van Sara Hermans op de piano.

Een mooier begin van de kerstvakantie is er niet!
Jij loopt toch ook mee?


Foto's: Herdertjestocht 2013, Janny Schiphorst
Bekijk het complete album van de tocht 2013


Gorssel, 17 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends