Laatste nieuws

Herdertjestocht in teken van ‘Kroamschudd’n bij Maria’

Zondag 18 december a.s. organiseert de Protestante Kerk Gorssel/Epse weer de jaarlijkse sfeervolle Herdertjestocht. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere wijze wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk in Gorssel.

      HerdertjestochtFemke2014 13

       Foto's Femke Beijnvoort - Herdertjestocht 2014

      HerdertjestochtFemke2014 15

      HerdertjestochtFemke2014 24

      HerdertjestochtFemke2014 60

Kroamschudd’n
Bijzonder dit jaar is dat Maria centraal staat. Maria die als jonge vrouw te horen krijgt dat ze een zoon gaat baren van de engel. Maria zien we in de route ook hoogzwanger die bezig is met pakken van haar spullen voor de reis. Ga mee op een spannende en leerzame reis van Nazareth naar Bethlehem! Jozef en Maria deden dit met een ezel, onderweg komen we hen ook tegen. En natuurlijk zien we Maria met het kindje in de kribbe in de stal.
Je vervelen tijdens deze Herdertjestocht is bijna onmogelijk. Naast de bijbelfiguren zullen er dit keer figuren onderweg te zien zijn die met ‘Kroamschudd’n’ te maken hebben en gebruiken in de Achterhoek.

Muziek en zang
Muziek en zang ontbreekt zeker niet onderweg. Er wordt gezongen door de Cantorij van de kerk o.l.v. Bert van Kooten. Henk Veenendaal en Daan Kien treden samen op. Men kan luisteren naar klanken van de Joppebloazers op de midwinterhoorns en de Boundless Brass Band speelt in de route mooie kerstnummers en The Christmas Carol Singertjes o.l.v. M. Gase uit Harfsen zullen zingen. Elke scene zal worden uitgelicht door Stefan Westerbeek van SoundWave uit Gorssel. TheaterErf ’t Walle verzorgt veel kleding van de Herdertjestocht, maar ook leerlingen zullen een theater act laten zien.

In de pas opnieuw ingerichte kerk zal er voor iedereen lekkere warme chocolademelk zijn. Een traditie die al lang zo wordt gevierd in de kerk. Het belooft een bijzondere tocht te worden voor jong en oud, verlicht met de 1000 lichtjes.

Zonder de hulp van vele vrijwilligers en gemeenteleden zou de Herdertjestocht niet door kunnen gaan! Overal, voor en achter de schermen, zijn ze ingezet.

Loop mee en beleef het!
  

Gorssel, 8 december 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends