Laatste nieuws

Herdertjestocht: Op weg naar de ster

Zondagavond 18 december a.s. organiseert de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse een sfeervolle Herdertjes­tocht. De organisatie is blij dat het weer kan en het is bovendien een jubileum, want dit is de tiende keer dat het wordt gehouden. Het evenement is er voor iedereen die het kerst­verhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 uur en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de toren van de kerk in Gorssel.

‘Op weg naar de ster’
Herdertjes2019 JvH 4 001 kleinHerdertjestocht 2019 - Foto's Judith van HarmelenHet thema is toepasselijk 'Op weg naar de ster!'  Onderweg komt u de wijzen uit het Oosten tegen, de herders en allerlei andere figuren die ook op weg naar de ster zijn en die u letterlijk en figuurlijk zullen aanspreken. “Waar bent u/ben jij een ster in?”  Zoals gebruikelijk is de route weer verlicht met duizend lichtjes.
Onderweg is er muziek en zang. De Joppe Bloazers kondigen met hun midwinter­hoorns de geboorte van Jezus aan, Boundless Brass speelt kerst­liedjes, Henk Veenendaal treedt op met zangeressen Daan Kien en Marja Peters, de Harmonie verleent mede­werking met het HIT-orkest (Harmonie in Training) en ook No Romeo’s zullen aanstekelijk zingen.

Kindje Jezus
Herdertjes2019 JvH002 kleinDe route begint en eindigt als altijd bij de kerk en daar vindt u Jozef en Maria, mèt het kindje Jezus, onder de toren van de kerk. Na afloop staat er warme chocolade­melk met kerstkrans in de kerk klaar en kunt u opnieuw genieten van muziek.

De Herdertjestocht is leuk om met (klein)kinderen te lopen.
Zondag 18 december 2022, 18.45 uur.
 

 

Gorssel, 7 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends