Laatste nieuws

Herplant in de bomendriehoek

Begin februari 2022 vond in het centrum van Gorssel op vrij grote schaal bomen­kap plaats. Het ging onder meer om een groep eiken en beuken nabij de Esdoorn­laan (‘bomendriehoek’ tegenover voorheen garage Brinks).
DriehoekKap kleinZo was het vroeger ...In die bomen­driehoek is inmiddels eenzelfde aantal bomen (onder meer Winter­linde, Sier­kers en Iep) teruggeplaatst. Als tussen­beplanting kwamen er rododendrons, bloem­bollen en een bloemen­mengsel. 

Zichtlijnen
DriehoekNieuw2 klein(Boven en onder) Zo is het nuGrote wens van de omwonenden was om het bosje licht te houden. Ze wilden graag door het bosje kunnen blijven kijken, met zicht­lijnen naar het achter­liggende weiland. En dat lijkt gelukt te zijn.
DriehoekNieuw3 kleinOp foto’s die op 27 april 2022 gemaakt zijn, is te zien dat ook de onder­groei die al aanwezig was (onder meer Daslook) de in­greep goed doorstaan heeft. Ook de nieuwe beplanting lijkt te zijn aan­geslagen. Het geheel ziet er weelderig uit. 
Bekijk de foto’s voor een goede vergelijking tussen de oude situatie van de drie­hoek met de vriendelijke uit­straling die het gebiedje nu heeft.


Redactie Gorssel.nl
27 april 2022 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends