Laatste nieuws

Het Bosrestaurant Joppe kijkt weer vooruit

Het Bosrestaurant Joppe kan na de hevige brand van 6 november 2018 weer vooruitkijken. De opbouw is in volle gang en verloopt voorspoedig. Gorssel.nl nam een kijkje bij de bouw­werkzaamheden en sprak met de eigenaren.

Het begin
Bosrest LT 20 2 19 3Eigenaren van het Bosrestaurant v.l.n.r. Gerdie Oostenenk, Jeroen Wendt, Ton en Riska van TilIn 2011 konden Jeroen Wendt en Ton van Til hun grote droom verwezenlijken: een eigen restaurant, Jeroen als kok en Ton als gastheer. Het Bosrestaurant Joppe kwam te koop en zij gingen samen met hun partners, de zusjes Riska en Gerdie het grote avontuur aan. Na enkele aanpassingen opende het restaurant op 4 maart 2011 de deuren.
Heel veel groepen werden vaste klant, zoals onder andere de Rotary, de Past Rotary, de Probusclub, de Marine, de Cavalerie, de Dames­borrelclub, de Heren­borrelclub Joppe, de huisartsen, te veel om op te noemen. Een grote schare vaste klanten wist de weg naar Joppe te vinden.

Rampnacht
Bosrest LT 20 2 19 19De opbouw is in volle gang, maar voor het zover was moest er veel worden gesloopt en gestript. Uiteindelijk bleven alleen de beneden-buitenmuren overeind.Op 6 november 2018 sloeg het noodlot toe. Een grote uitslaande brand verwoestte het zo geliefde restaurant. Een anti-diefstal lamp was de boos­doener. De hele boven­verdieping brandde uit, en de schade aan de beneden­verdieping was enorm. De complete inventaris is opgehaald door een bedrijf dat alles wat nog bruikbaar is heeft schoonmaakt. Helaas is er erg veel verloren gegaan, vooral alles wat boven opgeslagen was, zoals alle kleding, versieringen, de kookboeken­verzameling en vele andere zaken.

De gevolgen
De eerste dag na de brand lukte het reeds om alle groepen elders onder te brengen, mede dankzij de collegiale medewerking van de horeca­ondernemers in Gorssel. De eigenaren zijn allen die hiervoor hun hulp hebben toegezegd zeer dankbaar. Ook alle medewerkers verdienen een grote pluim: ze hebben ook enorm hard gewerkt om alle afspraken te verzetten. Ze hebben voorlopig geen werk, en ook zij worden door alle gasten heel erg gemist!

De toekomst
Bosrest LT 20 2 19 9Er bestonden al plannen om het restaurant iets uit te breiden, door de brand zullen deze plannen eerder uitgevoerd worden. De huidige eetzaal zal naar de tuinkant uitgebouwd worden, de keuken wordt iets groter, de bar komt op een andere plek en er komt een verbinding tussen het restaurant en de huiskamer, zodat de ruimtes beter aan te passen zijn aan diverse aantallen bezoekers. De garderobe komt meteen bij de ingang, en de gang naar de huiskamer wordt iets ruimer.

De uitvoering
De firma Enderink heeft tijd kunnen inpassen om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Het leek er eerst op dat alleen het dak helemaal vernieuwd moest worden, maar helaas werden er steeds meer stukken muur gevonden die gesloopt moesten worden omdat het cement verbrand was. Ook de verdiepingsvloer bleek niet te handhaven. Uiteindelijk staan alleen nog de beneden-buitenmuren overeind.

De opbouw
Na een tijd van asbestsanering en sloop breken er nu weer positieve tijden aan. Het hele pand wordt geïsoleerd en er komt overal dubbel glas. De bedoeling is om zoveel mogelijk de oude sfeer terug te brengen. Het zal nog veel tijd vergen voordat alles klaar is en er weer gasten ontvangen kunnen worden. Als de weergoden meewerken is er een kleine kans dat het in december 2019 zover is.

Dank
De eigenaren en medewerkers van het Bosrestaurant zijn enorm dankbaar voor alle warme en opbeurende reacties die zij na de brand mochten ontvangen, bloemen, kaarten, telefoontjes, mails, het was hartverwarmend. “Wij willen daarvoor graag onze grote dank uitspreken.”

 

  

Redactie Gorssel.nl
22 februari 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends