Laatste nieuws

Het gaat hard met nieuwe Troephuis van scouts

Het is enorm hard gegaan! Begin mei werd de constructievloer gestort en inmiddels staat het nieuwe gebouw van Scouting IJsselgroep aan de Kwekerijweg er. Nu nog de afwerking, elektra, kozijnen, ramen en deuren. Vrijwilligers en financiële bijdragen zijn nog altijd welkom.

Art1 kleinVoor de constructievloer was maar liefst 60 ton beton nodig. Het nieuwe prefab Troephuis werd in vier vrachten afgeleverd aan de Kwekerijweg en het 'bouwpakket'is door Van Gurp Bouw in elkaar gezet, met als slotstuk de grote nokbalk en de dakplaten. Het hoogste punt werd bereikt en dus kon de officiële IJsselgroep-vlag in top, een heugelijk moment. De scouts kregen een rondleiding in hun nieuwe clubhuis en zij maakten een tijdscapsule die later een plekje zal krijgen in de wand.
De basis voor de elektra is aangelegd in samenwerking met Aanstoot Installatiebedrijf en het installatiewerk en de vloerverwarming met Elkink.

Vrijwilligers
Art2 kleinVeel werk wordt door leden en vrijwilligers gedaan. Inmiddels al bijna 1.300 uur vanaf de sloop van het oude Troephuis eind vorig jaar. Het beitsen van de schaaldelen bijvoorbeeld, het opgeruimd houden van de bouwplaats en snoeien van bomen zodat de bouwkraan erbij kon.
Art3 kleinKomende periode wordt er volop gewerkt aan de afwerking van het Troephuis. Elektra aanleggen, kozijnen van ramen en deuren monteren, gronden en aflakken en veel andere klussen. Ook wordt binnenkort de dekvloer aangebracht.
De scouts staat dus nog een drukke tijd te wachten. Gelukkig zijn de coronamaatregelen versoepeld en kan er meer in groepen worden samengewerkt.
Vrijwilligers zijn nog altijd welkom. Neem hiervoor contact op met Rudy via telefoon of WhatsApp 06-53952888.

Financieel toch nog wat nodig
Art4 kleinOp dit moment stijgen de materiaalprijzen in de bouw met de dag en daardoor is er een tekort van ongeveer € 7.500 in de begroting ontstaan. Om dit gat te dichten zijn de scouts op zoek naar sponsoren en donateurs, in geld of natura. Wie wil helpen kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onderstaande link.
 

oud kleinHet inmiddels afgebroken Troephuis werd in 1956 gebouwd 
Gorssel, 24 juni 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends