Laatste nieuws

Het Gorssels Broodmandje, lunchservice voor ouderen

Willeke Stegeman uit Gorssel begint op 1 november 2015 onder de naam ‘Het Gorssels Broodmandje’ een lunchservice voor ouderen. “Geen werk, alleen maar heerlijk eten en samen zijn.”

Eenzaamheid
Broodmandje
Willeke Stegeman werkt al 23 jaar met veel plezier in de voeding bij Gelre Ziekenhuizen. Daarbij komt ze vaak in contact met oudere mensen, die steeds langer zelfstandig moeten wonen. Eenzaamheid speelt dan vaak een grote rol. Ook al hebben mensen wel kinderen of familie, het ontbreekt de mensen om hen heen vaak aan tijd. Zo kreeg Willeke het idee om naast haar werk voor deze doelgroep een lunchservice aan huis te beginnen.

Aandacht en gezelligheid
Aandacht en gezelligheid maakt mensen vrolijk en daarbij wordt er meer gegeten als het gezellig is.  Willeke zorgt dat bij de mensen thuis de tafel wordt gedekt met alles erop en eraan. Er worden verse producten geserveerd, kopje soep erbij. Dit kan in kleine groepjes, dus met een aantal vrienden/vriendinnen of buren. Na het eten wordt alles weer afgeruimd en meegenomen. Geen werk, alleen maar heerlijk eten en samen zijn. Als je alleen eet, komt het mooie servies van vroeger ook niet meer uit de kast, dus wie het wil kan de tafel laten dekken met eigen servies.

Samen
LogoBroodmandjetrans 2Willeke: “Er zijn ook mensen die helemaal niemand hebben, deze categorie wil ik in contact brengen met andere mensen en zo ook samen laten eten”.
Veel ouderen eten tussen de middag warm, daarom heeft Willeke ervoor gekozen deze service aan te bieden tussen 12.00 en 14.00 uur  en tussen 17.00 en 19.00 uur. Vooral tijdens de donkere maanden breekt dit de avond en zo hoopt ze mensen weer wat gezelligheid te brengen.”

Het Gorssels Broodmandje, tel. 06-25058983, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 28 oktober 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends