Laatste nieuws

Het Koerhuis viert 40-jarig jubileum

De Gorsselse teken- en schilderclub Het Koer­huis bestaat 40 jaar en dat werd gevierd op 28 april 2022 in - hoe toepasselijk - Museum MORE in Gorssel. 
Na ontvangst met koffie en iets lekkers werden de leden door enthousiaste en deskundige gidsen door het gehele museum rond­geleid. Speciale aandacht kreeg de tentoon­stelling over het Tsjecho-Slowaaks realisme, de eerste tentoon­stelling ter wereld van figuratieve kunst uit Tsjecho-Slowakije van 1918-1945.
Koerhuis 2 kleinJubileumviering in Museum MOREDe club werd langs een selectie met meer dan 70 werken van ruim 45 kunste­naars geleid. Kunstenaars in een turbulente regio vol verschillende culturele bevolkings­groepen en verschuivende politieke krachten: het is van alle tijden. Het jubileum werd succes­vol afgesloten met een gezamenlijke lunch in Café MORE.

Samen tekenen en schilderen
Koerhuis 1 klein'Plein air' schilderen‘Het Koerhuis” is een club van ongeveer dertig amateur­schilders die samen tekenen en schilderen. 
De teken- en schilderclub schildert wekelijks van oktober tot en met april in de Boog­zaal van de protestantse kerk in Gorssel. Van juni tot september werken de leden op interessante buiten­locaties. 
Er wordt jaarlijks toegewerkt naar resultaten die getoond kunnen worden aan publiek tijdens een voorjaars­expositie. Zo werden begin april 2022 in de Gorsselse kerk een vijftig­tal werken geëxposeerd. Sommige werken waren te koop. De opbrengst van was bestemd voor hulp aan Oekraïne. 

Meeschilderen?
Wie belangstelling heeft om mee te schilderen is van harte welkom om een paar keer gratis mee te doen. Kijk voor meer informatie op www.hetkoerhuis.nl.


Gorssel, 29 april 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends