Laatste nieuws

‘Het Kunst-Zinnig brein’: expositie in ‘t Trefpunt

In de hal van ’t Trefpunt in Gorssel wordt vanaf eind november een 30-tal bijzondere schilderijen tentoongesteld. De kunstwerken werden geschilderd door mensen die zijn getroffen door een ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH). Dit kan ons allemaal overkomen, bijvoorbeeld door een ongeluk, een herseninfarct of de ziekte van Parkinson. Het leven ziet er dan opeens heel anders uit. Er is een breuk in de levenslijn.

Kleurrijk werk
ExpoTrefpunt1Initiator van ‘Het Kunst-Zinnig Brein’ en de expositie is de Gorsselse kunstenares Ank Kempink, die bij het Centrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel van SIZA in Teuge de cliënten artistiek begeleidt en motiveert. Schilderkunst biedt voor hen ongekende uitdrukkingsmogelijkheden. Gevoelens die soms niet in woorden zijn te vatten, bijvoorbeeld omdat het spraakvermogen is aangetast, komen in de geëxposeerde schilderijen naar voren.
Alle schilderijen hebben een persoonlijke titel van de kunstenaar gekregen. Ook het toepasselijke verhaal achter het schilderij staat bij de kunstwerken opgetekend; dit biedt de toeschouwer een kijkje in het leven en het brein van de schilder. Daarbij valt het op dat er nauwelijks ‘zwaarmoedige’ schilderijen zijn gemaakt, maar voornamelijk kleurrijk werk, dat met duidelijk plezier op het doek werd gezet.

Informatie
ExpoTrefpunt2Ank KempinkDe expositie in ’t Trefpunt wordt op woensdag 2 december 2015 om 19.00 uur officieel geopend door Trix van der Linden, kernwethouder van Gorssel. Bij deze gelegenheid wordt onder meer een presentatie gehouden door een cliënt-kunstenaar wiens werk is tentoongesteld. Enkele cliënt-kunstenaars zullen deze avond aanwezig zijn om hun schilderijen persoonlijk toe te lichten; zij nodigen iedereen uit om kennis te komen maken met hun bijzondere werk.
Het Kunst-Zinnig Brein’ is tot eind januari 2016 te zien bij SCC ’t Trefpunt, Molenweg 53-55, 7213XD Gorssel, tel. 0575 493576.


Gorssel, 20 november 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends