Laatste nieuws

Het Openluchttheater Gorssel gaat in mei weer van start

Het Gorssels openluchttheater brengt ook komend seizoen weer een feestelijk programma met zes voorstellingen. Twee maanden terug kon je bijna schaatsen in het theater, maar nu zijn de vrijwilligers druk in de weer om alles in orde te maken.

Schaatsen?
OLT ijsvijver kleinIn februari kon er bijna geschaatst worden in het theaterNa een zeer natte winterperiode staat het eerste optreden in mei gepland. “Het was nog even zien wat er mogelijk was, want lange tijd was het theater meer een schaatsvijver dan een theater,” aldus Bob Kempink voorzitter van het theater. “In februari dachten we nog even dat het hoge water en de vorst een schaatsbaantje zou opleveren en we onze kiosk konden openen voor koek en zopie (een drankje van bokbier, rum, eieren, kaneel en kruid­nagel). Helaas niet gelukt omdat het ijs niet dik genoeg was om veilig te betreden. Het water staat nu echter nog steeds zo hoog dat ons lager gelegen podium nog onder water staat. In mei zal dit vast wel gezakt zijn.”
Al geruime tijd zijn de vele vrijwilligers weer druk aan het werk met verbeteringen van en in het theater en met het samenstellen van het programma. “We zijn er helemaal klaar voor en hopen dat we weer veel bezoekers mogen ontvangen.”

Programma
Net als andere jaren zijn alle voorstellingen gratis toegankelijk. Kom op tijd voor een zitplaats, maar een eigen stoeltje meebrengen kan ook.

OLT Flyer jaar 2024 klein

  
Zondag 12 mei, 15.00 uur: Vocal Group No Romeo’s
De 21 dames van No Romeo’s uit Gorssel hebben een passie voor close harmony, strevend naar een hoog niveau. Het koor onderscheidt zich van andere koren met een bijzondere receptuur bestaande uit expressie, persoonlijkheid, klankkleur, taal en tempo. Een groep met zeer enthousiaste vocalisten onder professionele leiding. 

Zaterdag 8 juni, 20.30 uur: Ramble Tamble
Een tribute band van Creedence Clearwater Revival (CCR), die met veel power en overtuiging heel dichtbij de beroemde nummers van de toenmalige groep van John Fogerty komt. Op grote festivals als de Zwarte Cross, in het clubcircuit en ook in het buitenland weet deze Nederlandse groep ieder publiek al bijna tien jaar te overtuigen.

Zondag 30 juni, 15.00 uur: Er was eens…
Kindervoorstelling en deze keer geen clown of andere artiest maar een heus toneelstuk van de hand van bestuurslid Wilma Makkink. Zij heeft het stuk geschreven en zal ook de regie voeren. In het stuk gaan sprookjesfiguren op een spannende manier op zoek naar geluksmuntjes. Alle sprookjes­figuren worden gespeeld door vrienden van Wilma. Een absoluut hoogtepunt voor alle kinderen.

Zaterdag 6 juli, 20.30 uur: Frank Blueka
Frank speelt gitaar op een creatieve, akoestische stijl die hij combineert met gevoel­volle beats. Inspiratie voor zijn teksten vindt hij in mystieke verhalen, liefde, verlangen, woede, humor en verdriet. Een zeer boeiende gitarist en zanger die uitstekend past in het theater.

Zaterdag 24 augustus, 20.30 uur: Boxin the Vox
Ook dit seizoen is er weer een onvervalste Ierse avond. Deze keer met het duo 'Boxin the Vox'. De muziek kent invloeden van Sinéad O’Çonnor, The Dubliners maar ook van Simon & Carfunkel en Boudewijn de Groot. Met de whisky-bar wordt het vast weer een onvergetelijke avond.

Zondag 15 september, 15.00 uur: Deventer Swing Orkest
Deze grote band heeft een uitgebreid repertoire vol met het klassieke big-band genre van heerlijke swing, maar ook latin en funk staan op het repertoire met vele dansbare nummers. Het tweede podium zal op deze avond ongetwijfeld weer gebruikt worden als dansvloer.

  
Voor meer informatie over het theater, de voorstellingen en de mogelijkheden om mee te helpen als vrijwilliger:  www.openluchttheatergorssel.nl 


Gorssel, 19 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends