Laatste nieuws

Het prikbord van Gorssel.nl in 2014

In 2014 is het Prikbord van Gorssel.nl zeer frequent gebruikt. De redactie heeft enig speurwerk verricht, benieuwd als zij was naar de aard van de prikkertjes en naar het succes ervan.

PrikbordSuccesvolGemiddeld 45 prikkers per maand
In 2014 zijn in totaal 543 prikkertjes geplaatst, dat is gemiddeld 45 per maand.
Van elke prikker ontvangt de redactie een melding, zodat prikkertjes met een ongewenste inhoud tijdig gesignaleerd en verwijderd kunnen worden of dat in overleg met betrokkene enige verduidelijking in het bericht kan worden aangebracht. Overigens is zo’n corrigerende actie heel weinig nodig.

Waarover gaan de prikkertjes?
Heel vaak bieden mensen spullen of hulp aan, regelmatig worden gevonden voorwerpen of vermiste dieren aangemeld of zoekt men spullen, woonruimte, hulp, oppas voor kind of dier, of andere diensten.
Het meest worden spullen te koop (of te geef) aangeboden, maar opvallend is ook de frequente zoektocht van mensen naar huishoudelijke hulp, kinderoppas en de zoektocht naar woonruimte. Omdat huishoudelijke hulp, oppas en woonruimte via de prikkertjes ook nog wel eens worden aangeboden, is op die manier al menige ‘match’ bereikt.

Bijzonder vraag en aanbod
Ook mensen met een bijzondere hobby gebruiken het Prikbord wel eens om te zoeken naar aanvullingen, mensen vragen om tijdelijk gebruik van gereedschap of een aanhanger, zoeken hulp bij fruitplukken of vragen naar ‘herinneringen’ voor het schrijven van een artikel, er is af en toe behoefte aan collectanten, een garage of stalling of men zoekt getuigen van een ongeluk. Zelfs een contactadvertentie is al voorgekomen! En ooit kreeg een mevrouw haar boodschappen terug die ze per ongeluk in een verkeerde auto had gezet.
Al met al een zeer divers gebruik, precies zoals Gorssel.nl zich bij de start had voorgesteld.

Twee maanden
Volgens de ‘spelregels’ worden prikkertjes na twee maanden verwijderd. Als een prikkertje binnen die twee maanden succes heeft gehad (of als de mensen op een andere manier hebben voorzien in hun vraag of aanbod), dan stelt de redactie een afmelding op prijs. Dat is het afgelopen jaar 42 keer gebeurd. In een flink aantal van die gevallen bleek het prikkertje tot een succesvolle transactie geleid te hebben. En: de redactie heeft een zwak voor vermiste dieren: er wordt altijd even gecheckt of zo’n bericht er na twee maanden af kan …

Digitaal Dorpsplein
Blijft u het ‘digitale Dorpsplein’ vooral gebruiken! Ook gewoon voor een reactie of een mededeling. Ook dat gebeurde dit jaar al eens: mensen die na een hele tijd weer eens in Gorssel waren en daarna een compliment plaatsten voor ons mooie dorp. Leuk toch?

Gorssel.nl
4 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends