Laatste nieuws

High Tea voor mantelzorgondersteuners

Voor mantelzorgers (met zorg voor een naaste) kan het prettig zijn om met raad en daad te worden bijgestaan. De mantelzorger wordt zo in staat gesteld om even wat voor zichzelf te doen, zoals bijvoorbeeld een vereniging bezoeken,  boodschappen doen of een stuk fietsen. Het doel is om overbelasting te voorkomen.

Stichting Welzijn Lochem
MantelzorgondersteunersHigh Tea in Hackfort Foto Rita BeuvingOndersteuning van mantelzorgers wordt verleend door vrijwilligers via Stichting Welzijn Lochem (SWL). De vrijwilligers worden daarbij door SWL geschoold en ondersteund.
Onlangs werden de mantelzorgondersteuners door de Stichting bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dit gebeurde met een High Tea in het restaurant van Kasteel Hackfort in Vorden.

Toenemende behoefte
Carin Braak, medewerkster vrijwillige inzet bij Welzijn Lochem, ziet steeds meer aanvragen voor mantelzorgondersteuning binnenkomen. Zo wordt er op dit moment een vrijwilliger gezocht  om iemand op de woensdagavond gezelschap te houden en een vrijwilliger voor de donderdagmiddag. Beide aanvragen zijn in de kern Lochem.
Heeft u interesse om een mantelzorger te ondersteunen, dan bent u van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. U kunt contact opnemen met Carin Braak via tel. 0573-297000 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 4 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends