Laatste nieuws

Hockeyclub Gorssel Epse heeft een nieuw bestuur

De nieuwe bestuursleden van HC Gorssel Epse stellen zich voor. Wat bindt hen met de club, en wat zijn hun wensen, dromen en plannen zijn voor de komende tijd?

HCepse bestuur kleinHet nieuwe bestuur van HCGE, met van links naar rechts: Olaf Neuteboom (lid technische commissie), Dalco Coppoolse (penning­meester), Janneke Braun (secretaris), Koos Esser (voorzitter)Hockeyclub Gorssel Epse is een kleine actieve club waar plezier, gezelligheid en sportiviteit op en om het veld centraal staan. De speel- en trainings­faciliteiten zijn aan de Hassinkweg in Epse. Onlangs heeft de vereniging een nieuw bestuur gekregen. Dat zijn Koos Esser (voorzitter), Janneke Braun (secretaris), Dalco Coppoolse (penning­meester) en Olaf Neuteboom (lid technische commissie). Met dit bericht kunt u met hen kennis­maken.

Actieve leden
Het viertal heeft zich kandidaat gesteld voor het nieuwe bestuur omdat ze graag iets willen bijdragen aan de hockey­club waar ze zelf overigens via de kinderen bij betrokken zijn.

“Ik heb goede herinneringen aan mijn eigen hockey­jaren” zegt Janneke Braun, waarbij ze met een glimlach terug­kijkt op de feesten en de hockey­toernooien. In 2016 werd ze door haar buurvrouw overgehaald om mee te doen aan trimhockey. Net als haar dochter staat Janneke zelf dus ook op het veld van HC Gorssel Epse. En als trainster gaf ze training aan de meisjes B en later A.

Koos Esser heeft van zijn 6e tot zijn 19e gehockeyd bij Zutphen. “Met heel veel plezier kijk ik op die tijd terug. De familie­toernooien waren voor mij het hoogtepunt. Daarbij vorm je met meerdere families één team.” Niet zo gek dus dat Koos na zijn verhuizing naar Gorssel 5 jaar geleden op zoek ging naar een hockeyclub in de buurt voor zijn oudste twee dochters.

De zoon van Dalco Coppoolse koos twee jaar geleden hockey uit als sport. “Zelf heb ik nooit gehockeyd, maar in mijn jeugd beoefende ik wel veel andere sporten.” Volgens zijn zoon is dat geen goed idee, want “als je niet voor één sport kiest en die heel veel oefent, word je nooit ergens goed in.’

De oudste dochter van Olaf Neuteboom maakte vier jaar geleden de overstap van voetbal naar hockey. Inmiddels hockeyen twee van Olafs kinderen in Epse. En hoewel Olaf zelf meer van de duur­sporten is, en op internationaal niveau roeide, is hij sinds 2 jaar coach van het team van zijn jongste dochter.

Plannen
Het nieuwe bestuur vindt het belangrijk om na twee jaar corona weer meer activiteiten te organiseren voor leden van alle leeftijden. Ook onderzoeken ze of er andere vormen van hockey bij de club passen (flex­hockey). De vereniging bestaat deze zomer 10 jaar en daarom is er een lustrum­commissie in het leven geroepen die een aantal festiviteiten gaat organiseren.
Op korte termijn is de aanschaf van een nieuwe mini-tractor belangrijk, omdat de oude is gestolen.

Groei
Hockeyclub Gorssel Epse telt op dit moment rond de 210 leden en het nieuwe bestuur zou dat graag wat zien toenemen. “Over 5 jaar zouden we graag voor iedere leeftijd – jongens en meiden – een team willen hebben, dus een volledige jongens- en meisjeslijn”, aldus het nieuwe bestuur. “Een andere wens die we hebben, is dat onze club nog meer een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt. We zijn een kleine club waar we elkaar kennen en dat is ook onze kracht. We hockeyen in teams en moeten als één groot team samen­werken en -bouwen aan onze club. We dragen daar met zijn allen aan bij, ook als het soms even tegenzit. Hoewel we in omvang misschien wel de kleinste club in de omgeving zijn, in kwaliteit en inzet doen we niet onder voor de grotere clubs. Met dank aan de grote betrokkenheid van de leden, ouders en commissie­leden.”

Meer informatie
Nieuwe hockeyers zijn welkom en een proef­training is ook mogelijk. Kijk op www.hcepse.nl of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer infomatie.
  

Gorssel, 28 februari 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends