Laatste nieuws

Hoe gaat het met de actie ‘Boodschappen delen’?

Er zijn mensen in Gorssel en omgeving die in een tijd van stijgende prijzen en hogere energie­lasten moeilijk rond kunnen komen. Dan is de actie ‘Bood­schappen delen’, opgezet door een aantal inwoners van Gorssel, een welkome hulp en een steuntje in de rug. De actie wordt onder­steund door ‘t Baken (gemeente Lochem), de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse en de Dorps­raad Gorssel. Ook de huisartsen en de Voedsel­bank zijn blij met de actie. Er maakten al veel gezinnen gebruik van.

Delen 
BooschappenPoster kleinDelen betekent: bood­schappen geven en bood­schappen ophalen. Wie iets kan missen, kan wekelijks extra bood­schappen kopen en naar De Brink (bij­gebouw van de protestantse kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel) brengen. Wie erg krap zit en wat hulp in de vorm van bood­schappen kan gebruiken, kan wekelijks tien artikelen uit­zoeken, mits er genoeg voorraad is. De initiatief­groep: “We vertrouwen erop dat niemand hier mis­bruik van maakt. Wantrouwen is er al genoeg in onze samen­leving, daar willen we niet aan mee­doen. We registreren dus geen namen en praten niet over ophalers en gevers”.

Blij mee
De actie ging begin maart 2023 van start en in die korte tijd zijn er al tussen de tien en vijf­tien gezinnen geholpen. Een van de ontvangers was blij met het initiatief: “Het maakt het toch een beetje makkelijker om rond te komen”. 

Hoe werkt het?
Boodschappen brengen kan op maan­dagavond tussen 18.30 en 19.30 uur en woensdag­middag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Brink naast de kerk in Gorssel. Voor het ophalen van bood­schappen zijn mensen welkom op vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in  De Brink. Het is een lang lopende actie.
De initiatief­groep laat gevers via het Prikbord van Gorssel.nl regelmatig weten wat er nodig is. Het gaat alleen om houdbare levens­middelen, geen verse artikelen. Momenteel is er vooral behoefte aan suiker, bloem (meel), zonnebloemolie, chocoladepasta en waspoeder.

Contact
Wie vragen heeft of het initiatief financieel wil onder­steunen kan mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 1 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends