Laatste nieuws

Hoe stemde Gorssel in 2021?

In vervolg op het bericht over de uitslag van de Tweede Kamer­verkiezingen 2021 in de gehele gemeente Lochem kunnen we nu ook laten zien hoe in Gorssel is gestemd. De Gorsselse cijfers tonen de totale uit­slag van de vervroegde stem­mogelijkheid van 15 en 16 maart in ’t Trefpunt en van de stem­bureaus op verkiezingsdag 17 maart in ’t Trefpunt en in de protestant­se kerk. 
Verkiezingen2021Gorssel kleinOp 15 en 16 maart stemden 767 mensen in ’t Trefpunt en 1.899 mensen kwamen op 17 maart naar beide Gorsselse stem­bureaus. De briefstemmen (3.309 in totaal over de gemeente Lochem) kunnen niet tot een specifieke kern her­leid worden, dus die zijn in de cijfers van Gorssel niet op­genomen.
De VVD en D66 hebben in Gorssel relatief meer stemmen behaald dan gemeente breed. Ook VOLT was in Gorssel populair­der dan in de rest van Lochem. Het CDA heeft in Gorssel beduidend minder stemmen gekregen dan in de totale gemeente en dat geldt ook voor de PvdA en BBB.
Het aantal kiesgerechtigden in Gorssel bedroeg 3.454. Hoeveel Gorsselse kiezers een briefstem hebben uitgebracht is niet bekend, dus een Gorssels opkomst­percentage is niet exact te geven. 


Redactie Gorssel.nl
18 maart 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends