Laatste nieuws

Hoe vele kleintjes één grote maken ...

“Nee, het is geen sprookje, maar gewoon klein geluk.” Diana Kroeze vertelt enthousiast over het sparen van doppen. Die worden verkocht en daarmee wordt een mooi bedrag opgehaald voor de training van geleidehonden.

DianaKroeze kleinDiana's labrador Kwintie zit in de ingezamelde doppen te neuzen.“Al jaren spaar ik dopjes voor KNGF geleide­honden. Dat gaat niet snel. De plastic doppen van de pakken melk, frisdrank­pakken en was­middelen zijn niet zo groot en zoveel gebruik ik daar niet van. Maar er zijn de laatste tijd zoveel mensen die mee­sparen!” Diana heeft veel mensen enthousiast gemaakt om ook doppen te sparen. In ‘Ons Gebouw’ in Harfsen staat sinds Pasen een bak waar mensen hun doppen in kunnen gooien en ook bij haar huis aan de Oude Larense­weg staat een kraampje. “Mensen deponeren altijd maar een paar dopjes per keer, maar aan het eind van het liedje kan ik wel ruim 49 kilo doppen inleveren voor dit goede doel! En dat in een paar maanden tijd!” Landelijk is er, in 2019, al voor ruim € 32.000 gespaard.

De dopjes worden verkocht voor recycling. Er worden o.a. skate­boards en pallets van gemaakt. En het geld dat het oplevert gaat geheel naar de opleiding van geleidehonden. Dankzij die honden krijgen veel mensen een groot gedeelte van hun onafhankelijk­heid terug. Diana: “En daar doen we het met zijn allen voor. “
Welke dopjes kunnen ingeleverd worden? Schone doppen van hard plastic van o.a. zuivel­pakken, frisdrank­pakken, vloeibare was­middelen, chocopasta en pindakaas.

Diana: “Ik blijf doorsparen. Helpt u mee?”
Doppen kunnen ingeleverd worden bij het kraampje bij het huis van Diana, Oude Larenseweg 83, Epse.

 
Gorssel, 18 oktober 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends