Laatste nieuws

Holistische massagetherapie bij Van Bronkhorst

Onlangs heeft Bregje Weijers haar praktijk ondergebracht bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst aan de Hoofdstraat in Gorssel. Ze is HBO gecertificeerd holistisch massage­therapeut.

Bregje Bregje maakt onderscheid tussen een ontspannings­massage en een therapeutische sessie. Een ontspannings­massage helpt om de aandacht vanuit het hoofd meer naar het lichaam te laten gaan, en daarmee tot ontspanning te komen. Holistische massage­therapie kan uitkomst bieden voor mensen die last hebben van chronische pijnklachten of die vastlopen in het leven. Het is een lichaamsgerichte therapie waarbij door middel van haptonomische aanraking en verschillende soorten massage mensen meer in contact komen met hun lijf en wat daar te voelen is. Deze vorm van massage stimuleert het zelf­herstellend vermogen van het lichaam en laat de energie weer stromen.

Bregje: “Ons lichaam weerspiegelt ons hele levens­verhaal. Het laat ons zien hoe we in het leven staan: durven we onze ruimte in te nemen, maken we ons groot of lopen we met het hoofd gebogen, voelen we ons veilig? Zitten we lekker in ons vel of dragen we veel zorgen met ons mee? Integraal holistische massage­therapie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat het lijf te vertellen heeft. Door middel van zelf­onderzoek en aanraking met aandacht, kom je weer of meer in contact met je gevoel, ontwikkel en vergroot je je (lichaams)bewustzijn en kom je tot nieuwe inzichten die je verder kunnen helpen met het omgaan met lastige situaties of het zetten van nieuwe stappen.”

Holistische massage kan een oplossing bieden voor mensen die veel last hebben van stress of die moeite hebben om bij hun gevoel te komen, of voor mensen met aanhoudende klachten in bijvoorbeeld nek, schouders, rug of spanning in de benen. “Ook mensen die moeite hebben om bij hun gevoel te komen of die graag in contact willen komen met de kern kunnen baat hebben bij deze therapie” aldus Bregje, “maar ook wanneer je een doel mist in het leven of het niet lukt om stappen te zetten om zo’n doel te bereiken.”

Mensen die benieuwd zijn of deze massagetherapie iets voor ze is kunnen contact opnemen met Bregje. Kijk voor meer informatie op haar website of op www.gezondheidscentrumvanbronkhorst.nl

  
Gorssel, 16 april 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends