Laatste nieuws

Marisa Klaster: ontwerper en houtdraaier

Marisa Klaster ontwerpt en maakt bijzondere houten objecten. Kunstobjecten zijn het, maar tegelijkertijd bedoeld als stijlvol interieurstuk of praktisch bruikbaar tafelgerei. Ieder artikel dat ze ontwerpt heeft zijn eigen unieke verhaal.

Art director
Marisa Tomas Mutsaers kleinMarisa Klaster - Foto Tomas MutsaersIn juli van dit jaar verhuisde Marisa met partner Rob en hond Sef van hartje Rotterdam naar een prachtige buiten­locatie in Joppe. Ze heeft 30 jaar als zelfstandig art director gewerkt, waarbij ze commerciële strategieën van grote organisaties vertaalde naar marketing­campagnes en product­promoties. Tien jaar geleden heeft ze een opleiding gevolgd tot meubel­maker en daar is de liefde voor het hout­draaien ontstaan. Tijdens een half jaar verblijf in Schotland kon ze ervaring opdoen bij meubel­ontwerp en -werkplaats Real Wood Studios en nog maar kortgeleden kwam ze in aanmerking voor een beurs bij het beroemde Woodturning Study Centre van Glenn Lucas in Garryhill, Ierland. Zo ontwikkelde zich de internationale focus van haar werk.
Vorig jaar is ze gestopt als art director om zich volledig te kunnen richten op de houten objecten.
Haar werkplaats/atelier ‘Het Houtlokaal’ met draaibanken en allerhande houtbewerkings­gereedschap zit nog in Rotterdam. Ze hoopt snel een geschikte locatie in de omgeving van Gorssel te vinden.

Lokaal hout
Repeat stackable tableware kleinRepeat stackable tableware (in samenwerking met Suzan Doornbos) - Foto The LoftMarisa werkt voor opdrachtgevers zoals interieur­stylisten en -inrichters, en maakt vrij werk dat via exposities in binnen- en buitenland wordt aangeboden. Ze werkt bij voorkeur met lokaal hout. Een unieke serie producten gemaakt van een omgewaaide boom kan de naam van het park krijgen waar die boom stond. Of een klant kan een object laten ontwerpen van hout uit zijn eigen tuin. Dat geeft extra betekenis aan een object.
Haar werk omvat onder andere verlichting, vazen, schalen, een fraaie serie stapelbaar walnoten tafelgerei.

Romeinse vazen
Romeinse vazen Foto Titia Hahne kleinRomeinse vazen - Foto Titia HahneEen zeer bijzonder project zijn vazen die Marisa heeft gemaakt van 1900 jaar oude Romeinse funderings­palen. Die palen waren vrijgekomen bij archeologische opgraving van een Romeinse weg in de buurt van Katwijk. Een aantal van de honderden opgegraven palen mocht Marisa conserveren en bewerken. De vazen waren te zien op een expositie in Milaan en leverde haar internationale bekendheid op.

Contact
Marisa2 kleinAan het werk - Foto Marcel KrolGeïnteresseerd in de producten van Marisa Klaster, of wellicht een idee voor locatie voor een atelier in de buurt van Gorssel? Dan kunt u contact met haar opnemen per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0628475691
  

 

Redactie Gorssel.nl
20 september 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends