Laatste nieuws

Huisartsen kampen met uitval door corona

De huisartsenpraktijk Schroth in Epse en de huisartsenpraktijken Den Oldenhof en Hulshof in Gorssel kampen met grote uitval in hun prak­tijken vanwege corona­besmettingen. Huisarts Schroth kan zelfs de komende dagen slechts spoed­eisende zorg leveren en doet het dringende verzoek om uitsluitend te bellen voor zeer spoedeisende vragen.

De huisartsen delen het volgende bericht met hun patiënten:


Hoge uitval bij huisartsenpraktijken door coronabestemmingen
‘Zoals ook uit de landelijke media te vernemen was, is er in alle sectoren in de zorg, maar met name in de huisartsen­praktijken een zeer grote uitval door onder andere hoge aantallen corona­besmettingen. Juist nu de versoepelingen ingegaan zijn ervaren ook wij in Gorssel en Epse deze extreme ziekte­verzuimen, zowel bij assistentes als bij praktijk­ondersteuners en huisartsen.
Het is soms bijna niet mogelijk om roosters rond te krijgen om in ieder geval nog een of twee assistentes in de praktijk te hebben. Soms kunnen er invallers van heinde en verre een dag in­vullen, maar zij kennen de praktijken en de computer­systemen niet. Meerdere keren hebben wij op het punt gestaan een van de praktijken te sluiten, maar door grote flexibili­teit is dat op een enkel dag­deel na nog niet nodig geweest. 
Daarom doen wij hier andermaal een beroep op uw begrip dat niet alles zo vlot loopt als wij willen en zoals u misschien gewend bent. Uiteraard hopen wij dat we de komende maanden deze vloed­golf aan besmettingen achter ons hebben en dat alle praktijken weer als vanouds bezet zullen zijn.
Het blijft voor ons dus van groot belang dat iedereen bij een bezoek aan de praktijk in het geval van Covid symptomen (zoals hoesten, koorts, hoofd­pijn of diarree) een PCR test bij de GGD heeft laten uitvoeren. 
Dank bij voorbaat voor uw begrip en medewerking.'


Gorssel, 7 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends