Laatste nieuws

Huisartsenpraktijken Epse en Gorssel op 1 juli gesloten

Alle huisartsen in Nederland en dus ook in de gemeente Lochem nemen deel aan de Landelijke Actie­week Huisartsenzorg ‘Voor iedereen een Huisarts'. 
De huisartspraktijk Schroth in Epse en de huisartsen­praktijken Den Oldenhof en Hulshof in Gorssel zijn op de actiedag vrijdag 1 juli 2022 alleen voor spoedgevallen bereikbaar. De apotheken zijn wel normaal geopend. 
HuisartsActie2022 kleinLandelijke Actieweek Huisartsen: praktijken in Epse en Gorssel op 1 juli 2022 gesloten, apotheken wel geopendDe gezamenlijke huisartsenpraktijken delen het hierna volgende bericht met hun patiënten.

‘In de huisartsenpraktijken zijn er al veel vragen gesteld en beantwoord, onder andere waarom wij ervaren dat het (ook!) in de huisartsen­zorg spaak dreigt te lopen.
Hoewel wij in onze omgeving nog redelijk goed met elkaar zorg kunnen leveren en krijgen, bemerken wij ook steeds meer de landelijke zorgen van bijvoorbeeld personeels­tekorten in de thuis­zorg en de wachtlijsten in ziekenhuizen, verpleeg­huizen en revalidatiezorg.
Op enkele plaatsen in het land hebben patiënten geen eigen huisarts meer, zij kunnen alleen nog voor spoed­zorg terecht bij een waarnemend huisarts en bij de Huisartsen­posten, die daardoor ook overspoeld worden. Dat lijkt in onze gemeente op dit moment nog ondenk­baar, maar het is wel een reële dreiging en daarom steunen wij allen de landelijke actie­dag op 1 juli. 
We willen graag blijven doen waar wij goed in zijn: dat wordt steeds moeilijker door soms absurde regel­geving, bureaucratie, maar met name ook door extra zorg bij de huis­arts door personeels­tekorten elders (bijvoorbeeld de geestelijke gezondheids­zorg, het ziekenhuis en de thuis­zorg, die steeds vaker ‘nee’ moet verkopen). Wij staan daarom voor: 

  • Kortere GGZ wachtlijsten
  • Bewuster gebruik van de Spoedposten
  • Voldoende huisvesting
  • Meer tijd voor iedere patiënt
  • Meer samenwerken met welzijn

En wat doen wij zelf al? Wij zorgen voor voldoende aanwas van huis­artsen in onze regio, die aantrekkelijk is door uitstekende samen­werking en onderlinge verhoudingen, maar ook doordat er veel opgeleid wordt voor alle uiteen­lopende functies in de eerste lijn.
Op woensdag 29 juni zullen wij aanwezig zijn op de markt bij Den Oldenhof in Gorssel. Daar beantwoorden wij graag uw vragen en verzamelen we uw zorgen, op- en aanmerkingen voor de actie­dag in Den Haag.  
De praktijken zijn op vrijdag 1 juli alleen voor spoed­gevallen bereikbaar, de apotheken zijn wel normaal geopend.
Wij hopen deze dag op uw begrip, het betreft een actie die juist u allen aangaat! 
Dank namens de gezamenlijke Huisartsen­praktijken Gorssel en Epse.'


Gorssel, 27 juni 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends