Laatste nieuws

Huldiging bij Scouting IJsselgroep

St. Jorisdag in Gorssel
Traditioneel is St. Jorisdag gewijd aan het eren van mensen die zich ingezet hebben voor andere mensen. Daarom trekken de scouts elk jaar op St. Jorisdag naar het kerkhof in Gorssel om daar bloemen te leggen bij de graven van buitenlandse piloten die naar Nederland kwamen om ons van de bezetter te bevrijden. ’s Avonds wordt bij een kampvuur het verhaal verteld van Joris die met gevaar voor eigen leven de kwaadaardige draak verslaat. Dit keer was het voorzitter Gerrit Groot Wassink die een sprookjesversie van het verhaal vertolkte.

Scouting huldiging kleinBelangeloos
Nadat het St. Jorisverhaal was verteld kreeg de voorzitter opnieuw het woord. Hij legde uit dat je echt geen draak behoefde te verslaan om een Sint Joris te zijn. Iedereen die zich geheel belangeloos op een bijzondere manier voor anderen inzet is een Sint Joris. Binnen de IJsselgroep is Janny Hietbrink zo’n Sint Joris. Ze zet zich al meer dan 40 jaar op een geweldige manier voor de scouting in. Een heel groot deel ervan was ze de akela van de Groep. Dat wil zeggen leidster van de welpen, de groep kinderen van 7 - 11 jaar. Na bijna 25 jaar droeg ze het stokje over aan jongere leiders.

 Groepsbegeleiding
Dat wilde niet zeggen dat ze zich daarna niet meer voor de groep inzette. Integendeel, Janny is nog steeds op allerlei mogelijke manieren actief voor de Groep. Als bestuurslid zorgt ze voor de groepsbegeleiding. Dat is een heel ruim begrip. Als er ergens iets aan de hand is dan probeert Janny Hietbrink dat op te lossen. Ook verzorgt ze de verhuur van het hordehol zodat langs die weg het nodige geld binnen komt. Ze houdt zich niet alleen bezig met het werven van huurders, ze zorgt er ook voor dat alle ruimtes schoongemaakt en op de juiste wijze ingericht worden. Daarnaast is ze ook nauw betrokken bij andere financiële acties zoals de kaarsenactie en de collecte voor Jantje Beton.

 St. Joris Award
Daar blijft het niet bij. De taakopvatting van Janny is heel ruim. Als er ergens iets moet gebeuren en er meldt zich niet onmiddellijk iemand, dan steekt Janny de vinger op en zegt de bekende woorden “dan zal ik het wel doen”. Kortom, Janny zet zich altijd voor alles en voor iedereen in. Ze is een echte Sint Joris. Daarom heeft het bestuur besloten haar de ‘St. Joris Award’ toe te kennen. Uit handen van voorzitter Gerrit Groot Wassink mocht ze de bijbehorende oorkonde in ontvangst nemen.

Na afloop konden de aanwezige leden en de vele gasten onder het genot van een drankje en een hapje de jubilaresse geluk wensen en nog een poos gezellig napraten.

 

Gorssel, 29 april 2013

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends