Laatste nieuws

Huttendorp Gorssel 2022: één groot spektakel

Tijdens Hutten­dorp Gorssel 2022, op 18 en 19 augustus, was er een groot circus in de bossen van Scouting IJssel­groep en Scouting Kompas­naald. 120 kinderen maakten - met behulp van pallets en veel spijkers - circus­tenten, een circus­trein, dieren­verblijven én een woning voor de directeur van het circus.

Huttendorp
Hutten2022 kleinHuttendorp 2022: huttencircusHutten­dorp Gorssel is een jaarlijks terug­kerend evenement waarbij ruim honderd kinderen vanaf 6 jaar uit de regio (Gorssel, Epse, Eefde, Harfsen, Almen, Joppe e.o.) een fantas­tische hut kunnen bouwen en verschillende spellen doen met vriendjes en vriendinne­tjes. Het thema van Hutten­dorp 2022 was ’Hutten­circus’.
Mede door de Gorsselse midden­stand waren er voldoende broodjes, kaas, vlees­waren, ijsjes, fruit, gezonde snacks, koffie en voor de vrijwilli­gers ook een bedankje in de vorm van een reep chocolade.

Spanning
Hutten20222 2 kleinHet winnende team met de gouden spijkerAan het einde van Hutten­dorp steeg de spanning. Kon de directeur zijn act met Japie de Vlo door laten gaan? En wie had die fel­begeerde gouden spijker voor de mooiste hut gewonnen? 
De jury lette op enthousiasme, creativiteit, themaverwerking, veiligheid en meer. En toen kon het zomaar zijn dat groepje 16, een erg jonge groep, gewoon won.

Volgend jaar
Hutten­dorp Gorssel vindt in 2023 plaats op 17 en 18 augustus. Inschrijvingen openen weer op 1 juni daaraan vooraf­gaand om 10.00 uur. Afgelopen Hutten­dorp was binnen tien uur uitverkocht, dus spijker deze datum alvast in je agenda.
Volgend jaar zijn er nog meer ouders nodig die één of twee dagen willen helpen. Dus ouders: ook in uw agenda?


Gorssel, 24 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends