Laatste nieuws

Huttendorp Gorssel 2023: ‘Ice Age’

Op 17 en 18 augustus 2023 (de laatste donder­dag en vrijdag van de school­zomer­vakantie) vond traditie­getrouw Huttendorp Gorssel plaats, met dit jaar ‘Ice Age’ als thema. Het thema verwijst naar de Ice Age-animatie­films, die zich gedurende de laatste ijstijd afspelen.

Snel vol
DE BOER 15 kleinNet als afgelopen jaren was de animo vanuit de regio voor dit twee­daagse evenement enorm. Met de in­schrijving van 120 kinderen binnen enkele uren was de in­schrijving voor deze zesde editie ongeloof­lijk snel vol. "Het blijft ons verbazen: binnen ongeveer drie uur waren alle 120 plekken vergeven. Dit laat zien dat Hutten­dorp een gave activiteit is”, zegt Tristan de Boer, een van de organisatoren.

Ice-Age gemeenschap
DE BOER 5 kleinOp het terrein van Scouting Kompas­naald en IJssel­groep in Gorssel werd na een korte intro­ductie, om alvast in Ice Age-sferen te komen, gestart met de bouw van 17(!) warme hutten. Met verbeeldings­kracht, team­work en creativiteit creëerden de kinderen met hulp van een grote groep vrij­willigers hun eigen kleine Ice Age-gemeenschap. 

Spijkers
Donderdag stond voor­namelijk in het teken van bouwen met pallets en een boel spijkers, waarbij de hamer en zaag goed van pas kwamen. De catering tussendoor, met onder meer de lunch, die werd gesponsord door lokale onder­nemers, was letterlijk tot in de puntjes verzorgd.

Witte lakens
Na een drukke dag bouwen was vrijdag de dag om de hutten in te richten, van een likje verf te voor­zien en te bedekken met witte lakens voor een winterse uit­straling. Gedurende de middag konden met spelletjes munten worden verdiend, waarmee bij de lokale bouw­markt van het Huttendorp bouw­materialen gekocht konden worden. Ook tijdens deze dag werd goed voor de inwendige mens, met bijvoor­beeld een ijsje, gezorgd.

Iglo
DE BOER 2 kleinNa twee dagen bouwen bracht de jury een bezoek aan de hutten om tot een winnend team te komen. Het team met een prachtige hut in de vorm van een iglo won uit­eindelijk en nam de Gouden Spijker mee naar huis. 

Speels en leerzaam
Huttendorp Gorssel is een speelse en leer­zame ervaring die de laatste dagen van de zomer­vakantie onvergetelijk maakt. Rudy Brummel­man namens de organisatie: “Een gigantisch com­pliment richting alle vrij­willigers en sponsoren die Huttendorp Gorssel ook dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt”.

De foto's zijn gemaakt door Tristan de Boer.

 

Redactie Gorssel.nl
22 augustus 2023

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends