Laatste nieuws

Huttendorp van de Scouting groot succes

ScoutsHuttendorp2018Groepsfoto van koningin Guinevere met alle deelnemers bij de kampvuurkuilOp 23 en 24 augustus hebben maar liefst 81 ridders en jonkvrouwen koningin Guinevere geholpen bij het bouwen van haar nieuwe kasteel. Door een strijd in haar thuisland, had Guinevere moeten uitwijken naar haar buitenverblijf, IJsselslot. Haar ridders hadden de strijd gewonnen, maar helaas was daarbij haar kasteel wel verwoest. Er moet dus een nieuw kasteel worden gebouwd. De ridders en jonkvrouwen hebben met hulp van in totaal ca. 30 vrijwilligers op het terrein van Scouting IJsselgroep elf ontwerpen gemaakt, waaruit koningin Guinevere uiteindelijk het beste ontwerp heeft gekozen.

ScoutsHuttendorp2 2018Het team van het winnende ontwerpHet was voor het eerst dat Scouting IJsselgroep Huttendorp organiseerde. Tijdens het evenement zijn kinderen in de leeftijd van de basisschool uit Gorssel en omgeving (o.a. Epse, Deventer, Harfsen, Joppe, Laren en Zutphen) twee dagen druk geweest met het bouwen en versieren van hun kasteel. Met verschillende spelletjes konden zij extra materialen verdienen, zodat aan het eind met trots het resultaat van twee dagen hard werken aan de ouders kon worden getoond.

Volgend jaar weer
Het evenement was met 81 deelnemers helemaal vol en het is tot volle tevredenheid van deelnemers en organisatie verlopen. Daarom heeft Scouting Ijsselgroep besloten ook volgend jaar weer een Huttendorp te organiseren. Dat zal zijn op de laatste twee dagen van de schoolvakantie, 29 en 30 augustus 2019.
  

 

 

Gorssel, 28 augustus 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends