Laatste nieuws

IJsselveer vanaf 24 april weer in de vaart

Veer CarlaKistemakerFoto Carla KistemakerHet Dommerholtsveer is vanaf zaterdag 24 april 2021 weer in de vaart. In verband met de corona­maatregelen kunnen er minder personen per over­tocht mee dan normaal. Om de onderlinge afstand van 1,5 meter aan te houden kunnen maximaal ongeveer 12 passagiers aan boord. Als er veel mensen alleen overgaan zal dat aantal wat minder zijn; met stellen en gezinnen kunnen meer mensen tegelijk mee. 
De veerman vraagt om zoveel mogelijk met bankpas te betalen.

De normale capaciteit van de veer­boot is tussen de 30 en 40 personen met fiets. Met 12 zal er in het algemeen geen of weinig wachttijd zijn, maar op drukke dagen, zoals Konings­dag, Pinksteren en Hemel­vaart moet met wacht­tijden rekening worden gehouden.

Het veer vaart dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur en is voor wandelaars en fietsers. Zorg dat u uiterlijk 17.45 uur op de veerstoep staat om de laatste boot niet te missen.

Het veer brengt u vanuit Gorssel naar een mooi wandel- en fietsgebied. 
Op Gorssel.nl staan een aantal wandel- en fietsroutes die gebruik maken van het pontje. Bijvoorbeeld het fietsrondje IJssel-Zutphen langs de ruïne van slot Nijen­beek, of een wandeling over de Middel­eeuwse Bomendijk. Meer hierover via onderstaande links.

De laatste vaardag van het seizoen is zondag 24 oktober 2020. Dat is het einde van de Herfstvakantie (regio midden).

 

 
Redactie Gorssel.nl
13 april 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends