Laatste nieuws

Ikonenschilder Peter van den Hoven exposeert in Wilp

PetervdHovenAffiche kleinPeter van den Hoven uit Gorssel heeft van 21 t/m 28 augustus 2021 een expositie van door hem geschilderde ikonen in de Dorpskerk te Wilp.

Peter van den Hoven is van huis uit etser, maar heeft zich na zijn opleiding aan de hand van middel­eeuwse hand­boeken verdiept in tempera­technieken (tempera is het vermengen van poedervormige pigmenten met eierdooier en water). Na zijn opleiding in de vrije grafiek aan de academie St. Joost in zijn geboorteplaats Breda, onder leiding van Jan Sleper, heeft zijn belangstelling voor theologie, met name voor de kerkvaders, er toe geleid dat hij zich steeds meer op schilderen van ikonen is gaan toeleggen. In de afgelopen 40 jaar heeft hij dan ook heel wat kennis vergaard. Ikoon betekent oorspronkelijk portret of beeltenis. ‘In het zien van de ander ontmoeten wij de ander. Zo ontmoeten wij in een ikoon de Ander’, aldus Peter. Sinds 1998 woont en werkt hij in Gorssel.
Hij exposeert regelmatig in kerken en ontmoetings­centra in de regio. Ook geeft hij cursussen voor kleine groepen, al heeft dat in deze corona­tijd stilgelegen.

De opening van de expositie is op zaterdag 21 augustus 2021, van 14.00 tot 17.00 uur. Daarna is bezichtiging mogelijk van 22 t/m 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

bomendijk WM 01 kleinDe historische kerk van WilpHet is tevens een mooie gelegenheid om de monumentale kerk van Wilp te bekijken. Het is sinds enige jaren een podium voor een levendig aanbod van kunst, cultuur en historie.
Nog een tip van de redactie van Gorssel.nl: Bezoek aan de kerk van Wilp en de expositie van Peter van de Hoven is prima te combineren met een wandeling over de middeleeuwse Bomendijk.  Meer daarover en beschrijving daarvan op deze pagina.


Gorssel, 13 augustus 2021

  

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends