Laatste nieuws

In Beweging met Ed bij ‘t Trefpunt

Op zaterdag 5 september 2015 werd bij het Gorsselse Trefpunt een ‘Open Dag’ gehouden met als motto: ’’t Trefpunt in Beweging’. De verenigingen en huurders die van ’t Trefpunt gebruik maken, presenteerden zich op deze dag. Er was onder meer een demonstratie door oud-CIOSdocent Ed van Orden van de verschillende spelvormen waarmee hij de 50+ bevolking van Gorssel het ‘plezier in bewegen’ wil laten beleven. De kennismaking was een succes en krijgt een vervolg.

Plezier in bewegen
Indoor curlingIndoor curlingAls resultaat van de belangstelling voor de introductie door Ed van Orden van spelvormen voor ouderen is besloten om te starten met deze vormen van bewegen. Men kan een keuze maken uit:
Dynamic Tennis: dit spel wordt gespeeld op een kleiner speelveld met een zachte bal en aangepaste rackets.
Knotshockey: hockey met plastic sticks met een kunststof onderkant en een zachte bal. Dit maakt het een veilige sport, waarbij iedereen zijn of haar eigen inzet bepaalt.
Curling: wie schuift een zware kunststof schijf over een gladde mat het dichtste bij de middencirkel?
Lijnbal: dit is een vorm van volleybal waarbij de grotere en zachtere bal mag worden gevangen en teruggegooid naar het vak van de tegenstander.
Deze activiteiten kunnen een prima aanvulling zijn op eventuele persoonlijke inzet op de sportschool of bij de fitness. Gezelligheid, het aanknopen van sociale contacten en recreatief bewegen staan voorop.

Start programma
KnotshockeyKnotshockeyAfhankelijk van de voorkeur wordt op maandag 5 of donderdag 8 oktober van 10.00  tot 11.00 uur in ’t Trefpunt begonnen met het programma. Andere tijdstippen zijn in overleg mogelijk. Tijdens de proefperiode kan men gratis deelnemen.

Opgave
Opgave, individueel of per groep, onder vermelding van telefoonnummer en/of mailadres, bij ’t Trefpunt, tel. 0575-493576 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; of bij spelbegeleider Ed van Orden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld ook uw voorkeur voor maandag- of donderdagochtend.


Gorssel, 22 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends