Laatste nieuws

In gesprek met de nieuwe predikant Gertjan de Pender

In januari 2023 is ds. Gertjan de Pender benoemd als predikant van zowel de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse als van Eefde. Het was een drukke tijd voor hem. Kennismaken met kerkenraad, vele activiteiten­groepjes en gemeente­leden, nieuwe indrukken, en natuurlijk ook de verhuizing met het hele gezin naar Eefde. Inmiddels heeft alles in het nieuwe huis zijn plekje gevonden en heeft hij als predikant al redelijk zijn weg gevonden. De nieuwe woon- en werkplek lijkt goed te bevallen.

DePender JTE 3 kleinGertjan de Pender is sinds januari 2023 predikant van de kerken van Eefde en Gorssel/EpseTijd voor een gesprek met Gorssel.nl. Om de nieuwe predikant wat beter te leren kennen en te horen hoe het hem hier bevalt. Maar ook over de samen­werking tussen de twee kerk­gemeenschappen en over de kerk als deel van de samenleving.
Een actieve kerkgemeenschap, midden in de samenleving, is wat Gertjan graag ziet. “De kerk hoort te verbinden, ook met de gemeenschap daarbuiten”. De eerste ervaringen in de ruim twee maanden dat hij hier nu woont en werkt zijn positief en hopelijk zal dat nog jaren zo blijven.
 


Redactie Gorssel.nl
29 maart 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends