Laatste nieuws

Indrukwekkend concert Harmonie ‘Ode aan de klarinet’

ode aan de klarinet 1 kleinDe Harmonie heeft 13 november een bijzonder geslaagd en zeer divers koffie­concert gegeven in de vol bezette Ontmoetings­kerk te Eefde.
Zoals aangekondigd was de hoofd­rol weg­gelegd voor Patricia de Leeuw, niet alleen voorzitter van de Harmonie maar ook ras-klarinettiste. Ze ging voor het behalen van het D-diploma en daar is ze met indruk­wekkende solo’s en samenspeel­stukken met verve in geslaagd. Er was geen enkele twijfel bij de examen­commissie en de cijfers waren meer dan goed: gemiddeld een 8+ .
Ze kreeg dan ook meer dan terecht een staande ovatie van het enthousiaste publiek.

ode aan de klarinet 3 diploma kleinDe opening was een prachtig klarinetduet van Mendelssohn samen met haar mentor, begeleid door piano. Hiermee was het ijs wel gebroken en kon Patricia haar spanning loslaten om een prima solostuk uit te voeren: Tico Tico no Fubá.
Het speciaal voor dit concert samengestelde Klezmer-kwartet van de Harmonie (met naast Patricia collega-klarinettisten Marleen, Teun en Dieuwertje) kwam heel goed uit de verf en bracht een fijne sfeer in de kerk.

ode aan de klarinet 6 Patricia kleinOok het orkest en haar (inval)dirigent Harry ten Brinke mochten een ovationeel applaus in ontvangst nemen, na het uitvoeren van mooie stukken als Concerto d’Amore en een remix van Coldplay. Daarnaast mocht de begeleiding van Patricia bij Meditation er zijn. De Harmonie was duidelijk op dreef en goed geprepareerd, waarbij de inbreng van Harry nadrukkelijk mag worden benoemd. Dit kwam helemaal goed tot uiting bij het swingende Porgy and Bess en Viktor’s Tale, waarbij wederom enkele vlotte solo’s van Patricia prima werden begeleid.

  
Gorssel, 13 november 2022

aa

bb 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends