Laatste nieuws

Informatiebijeenkomst De Bloemenkamp

Op woensdag 24 januari 2024 organiseert Vastgoed zorgsector in ‘t Trefpunt in Gorssel een tweetal informatie­bijeenkomsten over de mogelijke herontwikkeling van De Bloemenkamp in Gorssel. Belangstellenden worden uitgenodigd om kennis te nemen van de plannen.

Sloop en nieuwbouw
Bloemenkamp 1 klein kleinDe Bloemenkamp in Gorssel Vastgoed zorgsector is eigenaar van De Bloemen­kamp in Gorssel en wil het complex, waar nu nog tot eind 2024 Oekraïense vluchtelingen verblijven, slopen. Het is de bedoeling dat op de locatie een nieuw woon­complex voor ouderen gerealiseerd wordt. Lange tijd was er onduidelijk­heid over de plannen, maar met een eerste informatie­bijeenkomst wil Vastgoed zorgsector omwonenden bij de planvorming betrekken en invulling geven aan de (woon)wensen van ouderen.

Middeldure huur 
Bloemenkamp luchtfoto 2 PDOK.NL kleinDe Bloemenkamp vanuit de lucht (Bron: Pdok.nl)Tijdens een eerdere presentatie op de Algemene Lede­vergadering van de Dorpsraad Gorssel op 23 mei 2023 gaven de initiatief­nemers al een eerste toelichting op de plannen. Vastgoed zorg­sector stelde bij die bijeenkomst dat er volgens onderzoek in Gorssel geen behoefte aan sociale huur­woningen voor ouderen is. Veel aanwezigen benadrukten die avond juist het belang van sociale huur­woningen (voor jongeren en ouderen) in Gorssel en gaven aan dat Vastgoed zorgsector voor de verkeerde doel­groep wil bouwen. Vastgoed zorgsector meldde daarop nog specifiek naar de Gorsselse markt te willen kijken en ervan overtuigd te zijn dat er veel belang­stelling voor (middel)dure huur­woningen is. Wel zeiden ze dat - mocht dat toch niet het geval zijn - er dan andere plannen zouden moeten komen.
Acties van betrokken inwoners van Gorssel om het appartementencomplex een monumentenstatus te geven en zo voor Gorssel te behouden, hadden geen succes.

Informatiebijeenkomst
Om invulling te geven aan de (woon)wensen van ouderen worden belang­stellenden en (toekomstige) bewoners uitgenodigd om tijdens een middag- of avond­bijeenkomst op 24 januari 2024 kennis te nemen van de plannen. De initiatief­nemers geven een presentatie en na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. 
Geïnteresseerden zijn welkom bij Stichting Sport- en Cultureel Centrum ’t Trefpunt (Molenweg 53-55, Gorssel) van 15.30-17.00 uur of van 19.00-20.30 uur. 
Aanmelden voor de middag- of de avondbijeenkomst kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk voor meer informatie op de projectwebsite van Vastgoed zorgsector


Redactie Gorssel.nl
13 januari 2024

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends