Laatste nieuws

Informatieochtend voor scootmobielgebruikers

Bestuurders van een scootmobiel kunnen op vrijdagochtend 17 mei 2024 in Gorssel leren hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Aanmelden voor het gratis lesprogramma kan tot 10 mei.

Veilig en zelfverzekerd
Scootmobiel rechtenvrij VVN kleinInformatieochtend scootmobiel op 17 mei 2024Een scootmobiel is een uitkomst als lopen of fietsen niet meer zo makkelijk gaat. Maar rijden met een scoot­mobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Scootmobiel­gebruikers stuiten op andere uitdagingen dan voetgangers of fietsers. Ook kan de bediening flink wennen zijn en verschillen soms de verkeers­regels. Om inwoners van de gemeente Lochem met een scoot­mobiel te helpen om veilig en met zelfvertrouwen deel te nemen aan het verkeer, bieden gemeente en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een gratis informatie­ochtend aan, waar scootmobielgebruikers in een gezellige en ongedwongen sfeer ervaringen en tips kunnen delen. Deze ochtend is een trainer van VVN aanwezig om uitleg te geven over verkeers­regels en -gedrag en gebruikers krijgen de kans om te oefenen met het gebruik van de scoot­mobiel. Bovendien geeft een ergo­therapeut advies en tips over de gewenste houding. Daarnaast is er een monteur aanwezig om de scoot­mobiel te controleren en oefent een chauffeur van de SWL-bus met het vervoer in een bus.

Aanmelden
Het gratis lesprogramma begint om 10.00 uur in ‘t Trefpunt, Molenweg 53-55 in Gorssel en eindigt om 12.00 uur. Deelname is gratis en na afloop is er een – eveneens gratis – gezamenlijke lunch.
Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich vóór 10 mei 2024 opgeven bij Welzijn Lochem, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 0573-297000. Vermeld naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Mail voor meer informatie naar VVN Steunpunt Oost via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 18 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends