Laatste nieuws

Initiatief ‘Gorssels Buffet’ krijgt vervolg

Gorsselnaren die het leuk vonden om nieuwe mensen te ontmoeten konden regelmatig aan­schuiven in De Brink bij de kerk voor een gezamenlijke maal­tijd, een praatje en spelle­tjes voor kinderen: het Gorssels Buffet. Doel­stelling was het leren kennen van mensen in Gorssel en verbin­ding tot stand brengen. Het initiatief was een tijdje uit de lucht, maar Bernadet­te Kuijs wilde het Gorssels Buffet nieuw leven inblazen.

Nieuwe groep
Buffet 1 kleinBoven en onder: bestanddelen van het 'mini-Gorssels Buffet'Bernadette deed enige tijd geleden een oproep voor hulp, onder meer via Gorssel.nl. En met succes, want er is door ‘oude’ en ‘nieuwe' Gorssel­naren gereageerd. Er is nu een groep van vijf enthousias­te inwoners van Gorssel, die houden van koken, tafelen en gezelschaps­spelletjes. 
buffet 3 kleinInmiddels is er ‘coronaveilig’ vergaderd en er zijn spijkers met koppen geslagen. Subsi­dies zijn aangevraagd voor de organisatie van het Gorssels Buffet (kosten van de zaal­huur van De Brink en drankjes en soep bij het buffet). De gemeente Lochem heeft in­middels een subsidie toe­gekend voor 2021. Een subsidie­aanvraag bij het Oranjefonds loopt nog. Ook is er een financiële organi­satie op poten gezet en is de pers benaderd. Binnen­kort vindt een ontmoeting plaats tussen twee vrijwilli­gers en de koster van de kerk en De Brink om te kijken wat er mogelijk is binnen de agenda en de corona­maatregelen. 

Proefdraaien
Bernadette Kuijs: “Het allerleukste was toch wel het coronaveilig proefdraaien, met uiterst kleine be­zetting, op vrijdagavond 11 december bij één van de vrijwilligers thuis. Op het menu stonden lekkere dingen als pompoen­soep met breek­brood uit Oxe, Namibische kip, vegetarische gerechten en een gezonde salade. En chipolata­pudding na. Een mini Gorssels Buffet... dit alles gekocht en gekookt door drie vrijwilli­gers. We hebben heerlijk gegeten en gekletst: de sfeer zat er goed in!”.
Bernadette vindt deze ervaring een mooie belofte voor de toekomst en ze wil graag samen met meer Gorssel­naren aan tafel gaan, om te eten en gezelschaps­spelletjes te doen. De ervaring heeft geleerd dat jong en oud deze avonden zeer waarderen. 
Bernadette wil nog graag dat haar dank uitspreken aan de voormalige vrijwilligers die aan de wieg van het Gors­sels Buffet hebben gestaan: Caroline Reyneveld, Fransje Bongenaar en Geeske­maria Visser. De nieuwe groep vrijwilligers neemt met plezier de fakkel over. 


Gorssel, 19 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends