Laatste nieuws

Internationaal schermtoernooi in 't Trefpunt

SchermenTrefpunt12-1-14 3Schermtoernooi in 't Trefpunt op 12 januari 2014 De Deventer Schermvereniging is jaarlijks gastheer van een internationale schermtoernooi in januari. Het nieuwjaarstoernooi maakt onderdeel uit van zogenaamde 'Ferrum Vetum' (letterlijk: oud ijzer), een competitief toernooi voor schermers vanaf 18 jaar tot 70+. Alle leeftijden schermen tegen elkaar waarbij de 60-plus veteranen niet onderdoen voor de ‘jongeren’. Deelnemers komen niet alleen uit geheel Nederland, ook Duitsers en Belgen worden in Gorssel verwacht. Er wordt met alle drie de wapens gespeeld: floret, sabel en degen.

Gratis toegang
Ook het publiek kan genieten van een gemoedelijke sfeer met schermpartijen op hoog niveau. Het evenement in ’t Trefpunt is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.

Kennismaken met schermen: proefles
SchermenTrefpunt12-1-14 1Ben je door het toernooi nieuwsgierig geworden naar de schermsport? Maandag 19 januari is er een speciale trainingsavond voor iedereen die het leuk vindt om eens het schermwapen op te pakken. De jeugd tot 10 jaar is welkom om 18.45 uur, de jeugd tot 16 jaar om 19.30 uur en de 16-plussers starten om 20.30 uur. 
’t Haarhuus in Schalkhaar is is de vaste trainingslocatie van de DSV. Deelname is gratis na opgave via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aanvullende informatie


Gorssel, 6 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends