Laatste nieuws

Introductieles ‘Natuurlijke voeding’ bij De Veldhof

Valérie van Dijk, tuinder van Pemacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe, geeft op De Veldhof twee keer een introductieles ‘Natuurlijke voeding van grond tot mond’: op 17 mei en op 15 juni 2019.
De eendaagse les staat in het teken van natuurlijke voeding: voeding die met respect voor de natuur is geteeld.
Perma kleinCursus Natuurlijke Voeding bij De Veldhof op 17 mei of 15 juni 2019Valérie: “Hoe groeien planten en het voedsel dat wij nuttigen? Hoe doe je dat op een natuur­lijke en duur­zame manier? Welke keuzes kun jij maken om jezelf natuurlijker te voeden? Je leert de basis­principes voor het natuurlijk voedsel telen kennen en hoe je die kunt vertalen naar jouw tuin en leefomgeving. We verdiepen ons in het bodem­leven, kwaliteit van voedsel, energie­stromen en kring­lopen. De tuinderij is een prachtige plek om je te verbinden met de natuur en je te laten inspireren”. ­

Tuinderij De Veldhof
Tuinderij De Veldhof is een gemeen­schaps­project, begonnen door mensen uit Gorssel die groen­ten, kruiden en fruit willen eten die op een natuurlijke manier geteeld zijn en uit hun eigen buurt. Naast het tuinieren is voor­lichting een belangrijk doel. Op de tuinderij worden ook cursus­sen gegeven, onder andere over natuur­lijke voeding en het natuurlijk moes­tuinieren. 

Informatie
Lesdata: 17 mei of 15 juni 2019, leslocatie is Permacultuur tuinderij De Veld­hof in Joppe, op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg in Joppe.
Duur: 10.00 -16.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee. Introductieprijs: € 75,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch. Aansluitend kun je de twee­daagse cursus 'Ontwerp je eetbare siertuin - gezonde voeding uit eigen tuin' en/of de eendaagse 'Permacultuur in je moestuin' volgen.
Informatie en aanmelden voor een van beide dagen via het LevensCollege.

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website

 
Gorssel, 23 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends