Laatste nieuws

Irma Krommenhoek start als sportmasseur

Irma kleinIrma Krommenhoek uit Gorssel is gestart als sportmasseur Jarenlang was ze als sociaal ondernemer actief met Thuistandarts, als orthopedagoog helpt ze kinderen met taal- en reken­problemen, en in haar vrije tijd ruimt ze zwerfaval op met Vaste Prik. Nu heeft Gorsselse Irma Krommenhoek haar opleiding tot sport­masseur afgerond en gaat ze daarmee aan de slag.

Voor Irma was deze nieuwe carrière een logische keuze: “Ik heb altijd al mensen gemasseerd die last hadden van hun spieren of van hardnekkige pijntjes. Nu Thuistandarts voor mij is gestopt heb ik een opleiding gevolgd als sportmasseur. Een sportmasseur masseert mensen die last hebben van hun spieren, maar kan ook gewoon masseren omdat het heel fijn is om gemasseerd te worden.”

Tijdens en ook na een massage gebeurt er fysiologisch veel in het lichaam. Er komen tijdens de massage allerlei stoffen (endorfines) vrij en er worden afvalstoffen afgevoerd. Op internet staan veel artikelen over de weerstand­verhogende en stress­verlagende effecten van massage.
Omdat ze het werken als (sport)masseur serieus neemt wilde ze dat graag doen in combinatie met een fysiotherapie­praktijk. Fysiotherapeuten masseren niet meer zo vaak, terwijl veel mensen dat toch heel prettig vinden. Mensen die zijn uitbehandeld bij een fysiotherapeut kunnen baat hebben bij onderhouds­massage voor hun spieren.
Ze vond aansluiting bij Hövels en Kamp fysiotherapeuten in Het Hart in Eefde. “Frank en Nicky hebben mijn idee om in een fysiotherapie­praktijk te gaan werken omarmd. Frank heeft gewerkt in Zwitserland en gaf aan dat daar vaak een masseur aanwezig is in de fysiotherapie­praktijk.”

Contactgegevens:
Telefoon 06-15245152 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 21 juni 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends