Laatste nieuws

Italiaans restaurant ‘Gusto’ in andere handen

Restaurant Gusto in Gorssel heeft een nieuwe eigenaar én een nieuwe menu­kaart met gerechten als ‘melanzane alla parmigiana’ (een vegetarische lasagne), entrecote (voor de vlees­liefhebbers) en pizza’s met nieuwe smaken. Dat maakt nieuws­gierig. Henk Veenendaal sprak voor Gorssel.nl met Jorgen Lugt­hart, de nieuwe uitbater van het Italiaanse restaurant. 

Enthousiast
Gusto 1 kleinBoven en onder: Jorgen Lugthart, nieuwe eigenaar van 'Gusto' in GorsselJorgen Lugthart heeft Gusto per 1 april 2023 over­genomen. Hij is enthousiast en heeft grote plannen: “Ik kijk ernaar uit om Gusto op 1 mei met een volledige keukenbrigade te laten draaien”. Eugenio, nieuw aangenomen uit Sardinië en verantwoordelijk voor de pizza’s, is al volop aan het werk. Jaéla is goed in­gevoerd in de Italiaanse keuken en is vanaf 1 mei 2023 de nieuwe chef kok.

Sardinië
Gusto 2 kleinJorgen heeft een sterke band met Sardinië en spreekt Sardijns, een taal die alleen op Sardinië gesproken wordt. Jorgen is ooit als afwas­hulp begonnen bij restaurant ‘La Cantina’ in Deventer. Bij dat restaurant klom hij op tot pizza­bakker. Salvatore, de chef van La Cantina, had veel waardering voor zijn pizza­bakker en nam Jorgen (die toen pas 20 jaar oud was) mee naar Sardinië voor een kennis­making met het mooie eiland. Die kennis­making mondde voor Jorgen uit in een verblijf van 2,5 jaar. Jorgen leerde er aller­hande culinaire zaken en werkte zelfs een aantal maanden in een bakkerij. Daar leerde hij hoe brood gebakken wordt op ‘The Italian Way’. Op Sardinië leerde Jorgen trouwens ook de liefde kennen. Na zijn terug­keer naar Deventer ging Jorgen aan de slag bij restaurant ‘La Sardegna’, belandde uit­eindelijk weer bij ‘La Cantina’ en is nu dus de nieuwe uit­bater van ‘Gusto’.

Frisse wind
Gusto 3 kleinMet ingang van 1 mei 2023 gaat er wel een en ander veranderen. Zo worden de openings­dagen aangepast naar zes dagen in de week. Dinsdag wordt een rust­dag, de rest van de week zijn gasten vanaf 12.00 uur welkom. 
Jorgen: ”Er worden heerlijke lunches geserveerd. Een aanrader? Pinsa Romana, een prachtig broodje dat naar meer smaakt. Welkom dus aan de Hoofdstraat 34 in Gorssel!” 

Italiaans restaurant Gusto 
Hoofdstraat 34
7213 CX Gorssel
Openingstijden per 1 mei 2023: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag,
telkens van 12.00 tot 22.00 uur. Op dinsdag gesloten
Reserveren: tel. 0575-760808


Redactie Gorssel.nl
21 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends