Laatste nieuws

‘Ja, dat beloof ik’ klinkt in het Openluchttheater Gorssel

Trouwen in het Openluchttheater, het zal niet direct de eerste gedachte zijn bij een aanstaand bruidspaar dat op zoek is naar een geschikte locatie voor deze belangrijke dag. Maar het kan, en het huwelijk dat vrijdag 16 mei 2014 voor het eerst in het theater is voltrokken laat zien dat het zeker een geschikte en sfeervolle plek is.

OLTtrouwerij16-5-14KL 3Trouwen in het Openluchttheater Gorssel, een prachtige ambiance. Klik op de foto voor vergroting en voor meer afbeeldingen.“Het was voor ons eigenlijk ook een verrassing” zegt voorzitter Bob Kempink van de stichting die het openluchttheater in Gorssel beheert, “toen het  bruidspaar aan ons vroeg of ze in het theater mochten trouwen. Maar natuurlijk waren we er zelf ook direct van overtuigd dat het een zeer geschikte plek is en we juichen het zeer toe dat het theater ook voor dit soort plechtigheden wordt gebruikt.”  En dus beleefde het Gorsselse openluchttheater op vrijdag 16 mei de primeur van een huwelijksvoltrekking. Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Willem de Rode was ook direct enthousiast over het idee. “Ik woon zelf op steenworp afstand van het theater en heb gezien hoe begin vorig jaar de vervallen heemtuin is omgetoverd in een sfeervol  theaterpark waar zes voorstellingen per jaar worden gehouden. Gorsselnaren ontmoeten elkaar tijdens deze voorstellingen en als het even lukt ben ik bij iedere voorstelling van de partij”, aldus De Rode.

OLTtrouwerij16-5-14KL 1De huwelijksvoltrekking vond plaats op het podium en ook de gasten konden daar een plaatsje vinden, wat een mooie, intieme ambiance gaf. Het witte lint over de rand paste precies bij de sfeer van de huwelijksvoltrekking. Het bruidspaar werd toegezongen vanaf het verhoogde deel achter het podium door zangroep ‘Kamikaze’, met wie de bruid eerder al samen had gezongen. Een aantal nieuwsgierige bezoekers zat zonder de ceremonie te storen op de bankjes rondom het theater.

Het theaterpark is openbaar toegankelijk en ook daarom past een huwelijksvoltrekking daar goed bij. “Het is natuurlijk fantastisch dat mensen ook buiten de zes voorstellingen per jaar plezier beleven aan het theater” aldus Kempink.  Door de verschillende ingangen kun je er prima doorheen lopen, regelmatig zitten er mensen op de bankjes, er wordt gepicknickt en kinderen spelen er ‘theatertje’.  “Prachtig toch? Zolang mensen maar op de paden en het gras blijven.” 

Wie ook trouwplannen heeft en meer wil weten over de mogelijkheid om in het theater te trouwen kan contact opnemen met Bob Kempink, tel 0575-493113.

Gorssel, 17 mei 2014

aa

bb

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends