Laatste nieuws

Jan Rodenburg gaat, Niek de Goede komt

Zaterdag 3 april 2021 is voor Jan Rodenburg, na 49 jaar, de laatste dag in het slagers­vak. Slagerij Jan Roden­burg in Gorssel wordt over­genomen door Niek de Goede. Met de overname blijft deze excel­lente slagerij behouden voor Gorssel.

Lange slagersloopbaan
Rodenburg 1 kleinDe naam Jan Rodenburg blijft nog even gehandhaafdRodenburg 2 kleinJan Rodenburg vertrektAl op 14-jarige leeftijd stapte Jan Rodenburg in het slagersvak. Eerst in loon­dienst, vanaf 1985 met een eigen slagerij in Vorden. In 2002 nam hij samen met zijn vrouw Nel de slagerij van Henk Woert­man in Gorssel over. Nu, op zijn 63e, stopt Jan Rodenburg met het slagers­vak. Niet om gezondheid­redenen, wel om het, na jaren van hard werken met werk­weken van 60 à 70 uur en slechts twee weken vakantie per jaar, rustiger aan te doen.

Familiebedrijf
Zonder de steun van zijn vrouw Nel en de vier kinderen was het niet mogelijk geweest zijn ‘verschrikkelijk mooie vak’ op deze wijze uit te oefenen, be­nadrukt Jan. “Mijn vrouw stond voor 200% achter mij en onze vier kinderen hebben allen in het bedrijf geholpen. Zelfs tot op heden hielpen de kinderen met de grote drukte rond de feest­dagen”.

Opvolger Niek de Goede
Rodenburg 3 kleinNiek de Goede komtToevalligerwijs werkt Niek de Goede ook al sinds zijn 14e in het slagersvak. De eerste jaren als bij­baantje, na de Slagers­vakopleiding fulltime. Na 21 jaar bij Aarnink Vlees­waren te hebben gewerkt was Niek toe aan een nieuwe uit­daging. Op een plek waar hij, slager in hart en nieren, met alle facetten van het vak te maken krijgt. En dat kan bij het slagers­bedrijf van Jan Rodenburg, waar de te slachten koeien zelf gekocht worden, waar alleen met natuur­producten wordt gewerkt en ‘waar elke koe weer anders is’ volgens Jan.
Er was tussen Niek de Goede, Jan Rodenburg en zijn team direct een goede klik. “Ik wilde”, zegt Jan, “de zaak alleen over­dragen aan een mensen-mens, iemand waar mijn mooie team goed mee uit de voeten kan. En dat is gelukt. Als dit niet het geval was geweest, dan was ik misschien nog wel één of twee jaar door­gegaan”.

De Goede Slagerij
Na 3 april 2021 neemt Niek de Goede de slagerij dus over. Dat betekent niet dat de naam van Jan Roden­burg direct van de gevel verdwijnt. Niek kiest ervoor de over­gang voor de klanten via de weg van de geleidelijk­heid te laten plaats­vinden. Wel staat de nieuwe naam vast: ‘De Goede Slagerij’. “Een mooie passende naam”, vindt Niek.

Corona-tijd
Rodenburg 4 kleinHet bijltje gaat over van Jan Rodenburg naar Niek de GoedeDe corona-tijd betekende voor de slagerij hard werken. Een periode waarin de winkel goed door­liep, er zelfs meer klanten kwamen. Daar staat tegen­over dat niet aan de horeca geleverd kon worden en er ook geen barbecues plaats­vonden. Jan Rodenburg: “We hebben het geluk gehad dat we per saldo niet hebben in­geleverd”.
Een ander gevolg van de corona-tijd is dat er geen afscheid plaatsvindt. Dat had Jan zich anders voor­gesteld en dat vindt hij heel jammer. Hij kan zich nog nauwelijks indenken hoe het is om zijn laatste werk­dag te hebben.

Nieuwe invulling
Doordat de hele overdracht in een korte periode plaatsvond is Jan nog niet erg bezig geweest met de vraag hoe hij zijn nieuwe levens­fase gaat invullen. “Ik laat het maar op me af komen”. 
Wel gaat hij het vissen weer oppakken en hij heeft een grote tuin. Ook kan hij meer aandacht besteden aan zijn zes klein­kinderen. Daar verheugt hij zich op. “En ik ga waarschijnlijk Niek nog enkele ochtenden per week achter de schermen helpen”.

Schalkhaar-Gorssel
Niek de Goede woont met zijn vrouw en drie kinderen in Schalkhaar. Daar blijft hij, gelet op de korte af­stand van Gorssel en de school van zijn kinderen, ook wonen. Het pand van de slagerij bestond oorspronke­lijk uit de slagerij en de woning als één adres. Inmiddels is dit gesplitst, waardoor de dochter van Jan er gewoon kan blijven wonen.

De redactie van Gorssel.nl wenst Jan en Nel Rodenburg een mooi en welverdiend pensioen en Niek de Goede veel succes met zijn nieuwe bedrijf.


Redactie Gorssel.nl
26 maart 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends