Laatste nieuws

Jan Terlouw op bezoek bij de Joppeschool

De leerlingen van alle groepen op de Joppe­school werkten in oktober 2022 aan een project rond het thema ‘Ik leer mij groen’. De kinderen verdiepten zich in de natuur en de groene school­omgeving. ‘Ik leer mij groen’ was het eerste thema van het nieuwe school­jaar in het kader van het ‘Ontwikkelings­Gericht Onderwijs’: al spelend en onder­zoekend leren. 
De afsluiting van het project was op 4 november. De grotere kinderen en de kleuters konden trots hun werk­stukken binnen het groene thema laten zien. 

Onze groene wereld
JoppeTerlouw kleinJan Terlouw in gesprek met de kinderen van de JoppeschoolMaar er was nog iets bijzonders: Jan Terlouw was ook bij de af­sluiting van “Ik leer mij groen’. Hij had een actief en enthousiast vraag­gesprek met de kinderen van de groepen 5 tot en met 8.
Terlouw vertelde aan de kinderen en de aan­wezige ouders dat hij van juf Reus had leren lezen en schrijven. Dat moest met rechts, terwijl hij links­handig was. Hij vertelde ook hoe hij vanaf het aller­eerste begin enorm van lezen hield, dat hij verhalen vertelde aan zijn eigen kinderen en dat zijn vrouw hem had aan­gemoedigd om die verhalen op te schrijven.
Het thema was ‘Ik leer mij groen’ en dus ging Terlouw ook met de kinderen in gesprek over onze groene wereld. Het veel te snel ver­dwijnen van allerlei soorten dieren, de ver­schraling van de natuur: daar maakt hij zich zorgen om en soms ook boos over. 

Nieuw project
In het voorjaar van 2023 is er een nieuw Ontwikkelings­Gericht Onderwijs project: dat zal aspecten van weten­schap en techniek bevatten.


Gorssel, 11 november 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends