Laatste nieuws

Jantje Beton: ‘Buitenspelen belangrijk’

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 maart 2024 wordt net als ieder jaar weer gecollecteerd voor Jantje Beton. Buiten­spelen is leuk, gezond en houdt kinderen vrolijk, maar is helaas steeds minder vanzelf­sprekend. Collecteren blijft dus nodig.

Wereld verkennen
JantjeBetonLogo klein 1 kleinCollecte Jantje Beton: ‘Buitenspelen is belangrijk’Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds minder kinderen kunnen lid worden van een club of jeugd­vereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speel­plek in de buurt. Voor veel kinderen is buitenspelen vaak onmogelijk, terwijl spelen juist zo belangrijk is voor ieder kind. Slootje­springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. De rol van scouting­clubs, jeugdverenigingen en leuke speel­tuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker.

Speeltuinverenigingen en scouting
In de voormalige gemeente Gorssel collecteren de speeltuin­verenigingen Hassinkweide in Epse en De Spijkwijk in Eefde. Scouting Kompas­naald en IJsselgroep gaan langs de deuren in Harfsen, Eefde, Gorssel en Almen. De helft van de opbrengst mogen de collecterende clubs zelf houden. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

Huis-aan-huis en digitaal
Er wordt huis-aan-huis gecollecteerd met de bekende collecte­bus. Digitaal doneren kan ook door de iDEAL QR-code te scannen op het label van de collectebus of op het niet-thuiskaartje. Bij vragen kunt u contact opnemen met actie­coördinator Geert Hiethaar, tel. 06-51258420 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor Epse is het contactadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 29 februari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends