Laatste nieuws

Jantje Beton komt langs

Van maandag 5 maart t/m zaterdag 10 maart wordt de jaarlijkse collecte van Jantje Beton gehouden.
Jantje Beton zet zich in voor vrije, veilige en avontuurlijke speelruimte voor kinderen in hun eigen buurt. Om dit financieel mogelijk te maken wordt er in Gorssel gecollecteerd door scouting Kompasnaald, scouting IJsselgroep en speeltuinvereniging De Wielewaal. De helft van de opbrengst gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton. De andere helft mogen de collecterende organisaties zelf houden.

Buitenspelen is gezond
Wileielewaal 2012 kleinIn 2012 werd speeltuin De Wielewaal onder meer met hulp van Jantje Beton opgeknaptBuitenspelen is goed voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Helaas is buitenspelen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Een op de vijf kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, rennen en klimmen. Vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of verouderd. Daarom start en steunt Jantje Beton jaarlijks tientallen projecten die vrij en avontuurlijk buitenspelen mogelijk maken.

Contactpersonen
Scouting Kompasnaald: Reinie van den Vlekkert, tel. 0575-493582.
Scouting IJsselgroep: Geert Hiethaar (tevens coördinator), tel. 06-51 25 84 20.
Speeltuinvereniging De Wielewaal, Frank Lijftogt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 26 februari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends