Laatste nieuws

Jantje Beton: 'stop nooit met spelen'


Van maandag 6 t/m zaterdag 11 maart 2023 wordt net als ieder jaar weer gecollecteerd voor Jantje Beton. Buiten­spelen is leuk, gezond en houdt kinderen vrolijk, maar is helaas steeds minder vanzelf­sprekend. Het is dus meer dan ooit nodig om geld op te halen.

Buitenspelen is belangrijk 
JantjeBetonLogo klein 1 kleinCollecte Jantje Beton: 'Stop nooit met spelen'Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ont­wikkeling, maar buitenspelen wordt steeds minder vanzelf­sprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds minder kinderen kunnen lid worden van een club of jeugd­vereniging. Voor kinderen in kwetsbare speel­posities is buiten­spelen vaak onmogelijk, terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. De rol van scoutingclubs, jeugd­verenigingen en leuke speel­tuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is dus meer dan ooit nodig om geld op te halen.

Speeltuinverenigingen en scouting
In de voormalige gemeente Gorssel collecteren de speeltuin­verenigingen Hassink­weide in Epse, De Spijk­wijk in Eefde en De Wielewaal in Gorssel. Scouting Kompas­naald en IJssel­groep gaan langs de deuren in Harfsen, Eefde, Gorssel en Almen. De helft van de opbrengst mogen de collecterende clubs zelf houden. De andere helft gaat naar landelijke projecten van Jantje Beton.

Huis-aan-huis of digitaal
Er wordt huis-aan-huis gecollecteerd met de bekende collecte­bus. Digitaal doneren kan ook door de iDEAL QR-code te scannen op het niet-thuiskaartje. En wie geen gepast geld in huis heeft kan de iDEAL QR-code scannen op het label van de collecte­bus.
Bij vragen kunt u contact opnemen met de actie­coördinator, Geert Hiethaar, tel. 06-51258420 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor Epse is het contactadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De deelnemende clubs en Jantje Beton zijn blij met uw steun.


Gorssel, 1 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends