Laatste nieuws

Jantje huilt en Jantje lacht... in Gorssel!

Gorsselse beroemdheden zongen twintig smartlappen voor een ruim duizendkoppig publiek. De kaartjes waren al ruim van te voren uitverkocht. Gorssel ging uit het fraaie tentdak tijdens Gorssel Huilt, op zaterdagavond 12 september jl. Een prachtig feest.

Bonte stoet
GorsselHuilt12-9-15JTE 117De vertolking van André Hazes door Henk Kooij werd door de jury beloond met de tweede prijs De zangers, zangeressen en musici hadden maandenlang gerepeteerd in het Lagerhuys, het café bij Camping de Vlinderhoeve in Kring van Dorth. Het leverde een bonte stoet op van prachtig uitgedoste zangers. Veel glitter en glamour natuurlijk, een tikkie ordi soms en prachtige kapsels. Zij zongen bekende smartlappen en levensliederen. Veel werk van André Hazes, natuurlijk, maar Gorssel weet dat de geschiedenis van het genre verder teruggaat: Rita Hovink (Laat me alleen), Corry Konings (Alleen vannacht), de Havenzangers (Aan het strand stil en verlaten), Zangeres zonder Naam (Mag ik van u een lift meneer), Jan Boezeroen (De Fles) en toptranentrekker Anna Susanne "Doebedoebedoe", ooit zo bijzonder gezongen door Leen Jongewaard en Hetty Blok. Echte meezingers dus, en dat deed het publiek uit volle borst en arm-in-arm meedeinend op de meeslepende walsritmes.

Gorssel Huilt Band
GorsselHuilt12-9-15JTE 90Erik Bötzel, kleurrijk presentator van Gorssel Huilt Presentatie werd uitstekend verzorgd door Erik Bötzel, voor deze gelegenheid gestoken in een fraai roze kostuum. De brengers van het levenslied werden uitstekend begeleid door de Gorssel Huilt-band bestaande uit: Jacky van Dijk (accordeon), Ad van Oorschot (basgitaar), Ed van Orden (slaggitaar), Gerrit Roeterdink (slagwerk) en Henk Veenendaal (toetsen en zang).

Koning van de polonaise
GorsselHuilt12-9-15JTE 127Koning van de polonaise, Ronnie RuysdaelTot ieders grote verrassing was er tijdens de beraadslagingen van de jury nog een toegift, een optreden van Ronnie Ruysdael, de koning van de polonaise. Het was ondertussen flink gaan regenen, maar dat deerde het uitbundige publiek allerminst. "Nat en geselluuuuuug" klonk het door Ronnie's glittermicrofoon.
De jury, die bestond uit Annette Reyes (voorzitter), Jos Pijnappel, Gerda Havertong, Gé Dikkeboer, en Daan Bargerbos had het ondertussen zwaar om uit al die kwaliteit de beste te kiezen. Er werd beoordeeld op vocale kwaliteiten, kleding en bodytalk. De eerste prijs was voor Chris Land met zijn prachtige uitvoering van het lied Wat is dan liefde. Erik Kaal mocht de tweede prijs van de jury in ontvangst nemen voor zijn lied Geef mij nu je angst, en derde werd Henk Kooij met Zij gelooft in mij. 

Toetje
GorsselHuilt12-9-15JTE 104Chris Land, winnaar van Gorssel Huilt 2015. De jury roemde zijn geweldige zangkwaliteitenGorssel beleefde een prachtige avond. "Toegift en volgend jaar weer" klonk het overal. Een groot compliment voor organisatoren Erik Bötzel, Henk Veenendaal en hun team, die het publiek aan het einde van het feest blij maakten met de mededeling dat Gorssel Huilt volgend jaar weer gehouden zal worden. Zaterdag 10 september 2016. Een datum om alvast te onthouden.

 

Gorssel.nl
13 september 2015

 

Optredens Gorssel Huilt 2015:

Lied                           Door                             Origineel               
1. Bloedrode kralen De Hazera's
Stans en Anouk de Haas 
De Selvera's
2.  Alleen vannacht  Pien Abeln  Corry Konings 
3. Geef mij nu je angst  Erik Kaal  Guus Meeuwis 
4. Eenzaam zonder jou
De Golden Oldies
Aartje van Laar, 6 personen 
Wil Tura / André Hazes
5. Al je woorden zijn teveel  Marja Peters, Eppe Stormink  André Hazes 
6. Laat me alleen  Irma Harmsen, Mariët Schigt   Rita Hovink / André Hazes 
7. Een vriend  Bas Klosters  André Hazes 
8. Mag ik van u een lift meneer
De Galanti's
Paul en Sabine van Waning 
Zangeres zonder naam

9. Aan het strand stil en verlaten   Oranjevereniging Gorssel  De Havenzangers 
10.  Je denkt maar dat je alles mag  
van mij 
Arthur Geven, Gijs Hoefsloot
 
Frans Duijts / André Hazes
 
11. Ik ben Gerrit  Bas ten Have, J. Wesselink,
M. Roeterdink 
Gerrit Dekzeil, Sjef van Oekel 
12. De Troubadour  Sylvia Burks Lenny Kuhr 
13. Bloed, zweet en tranen
 
Gorsselse Tranen
M. Brokken, 6 personen 
André Hazes 

14. Anna Susanna  Dick Roeterdink,Theo Bruggeman  Leen Jongewaard & Hetty Blok 
15. Wat is dan liefde  Chris Land  André Hazes/Jeroen van den Boom 
16. Ga maar weg  Margreet Obdeijn  Jannes / André Hazes 
17. Zonder jou  Willem Waanders, Sacha Dolleman   Guus Meeuwis 
18. De Fles  Marinus Ligtenberg  Jan Boezeroen 
19. Zeven brieven (met videoclip)
 
De Hoeve Vlinders
Aart Lensink, Piet Nikkels, Theo
Jansen, Jan Stegeman, Reini
Bruggeman, Henk Dalhuisen 
Arne Jansen
 
20. Zij gelooft in mij  Henk Kooij  André Hazes 

 

De Hoeve Vlinders hadden voor hun uitvoering een prachtige videoclip gemaakt: 

{source}
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/7fSvTwDG00E?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends