Laatste nieuws

110-jarige Harmonie geeft groots jubileumconcert

110 jaar geleden werd op initiatief van de dominee fanfarekorps ‘Looft den Heer’ opgericht, de huidige Christelijke Muziekvereniging ‘De Harmonie’ Gorssel-Eefde. In de loop der decennia is De Harmonie uitgegroeid tot een bloeiende en breed gewaardeerde vereniging met meerdere orkesten. 24 november 2018 is er een groots jubileumconcert in de sfeervolle Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Het gaat goed met de voorverkoop hiervan, maar er zijn nog kaartjes beschikbaar.

Moderne club
Harmonie Looft den Heer 1918 001'Looft den Heer' bij het tienjarig jubileum, 1918'Looft den Heer’ was een afdeling van de christelijke ‘Jongelingen­vereniging onder­zoek de schriften’. Bij de oprichting bestond het gezelschap uit 12 mannen en jongens. Het zou nog tot eind jaren veertig duren voor de eerste vrouw lid werd. De Harmonie is nu een moderne club met ongeveer 50 leden van 7 tot 80 jaar oud verdeeld over een harmonie­orkest, jeugd­orkest en een blokfluit­groep. 
Harmonie2007GRDe Harmonie in 2007Uniformen maakten plaats voor een moderne website en social media. De orkesten treden vaak op met een zeer uiteen­lopend repertoire, van stemmige koraal­muziek tot swingende pop. Maar ook de acties om de clubkas te spekken zijn bekend in de dorpen. Ieder jaar sjouwen de leden langs de deuren met potgrond en haardhout en iedere maand wordt oud papier opgehaald.

Jubileumconcert met Iris Kroes en dansschool Mars Bentum
HarmoniePoster24 11 18De Harmonie sluit het jubileumjaar af met een groots concert op zaterdagavond 24 november in de sfeervolle Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Hieraan doen ook Iris Kroes (‘Het meisje met de harp’, wannaar van The Voice in 2012) en de dansschool Mars Bentum mee.
Het orkest heeft inmiddels maanden­lang intensief gerepeteerd in ’t Trefpunt. Er zijn zelfs groeps­repetities en een studiedag geweest en de gezamenlijke repetitie­avonden zijn tijdelijk verlengd van 19 uur tot 22 uur. Dus aan de inzet zal het niet liggen. En het resultaat mag er inmiddels wezen: dirigent Jacob Jansen wordt met de avond vrolijker en dat is een goed teken.
De generale wordt op donderdag 22 november 2018 gehouden in de kerk te Gorssel. En zaterdag­middag 24 november zal de ‘doorlooprepetitie’ met de dansers en Iris Kroes gedaan worden in de Hanzehof. Dan worden 'de noten op de i' gezet.
Het programma voor de avond is divers, variërend van het gevoelige Hallelujah van Leonard Cohen tot lekker swingend en zelfs het funky Uptown Funk van Bruno Mars. Verder ook mooie composities zoals An American in Paris van George Gershwin en Toccata van Bach. 
Het enthousiaste jeugdorkest, ofwel ‘HIT - Harmonie in Training’ verzorgt het voor­programma. Bij binnenkomst in de zaal is er dus al direct muzikaal ‘leven in de brouwerij’.

Kaartjes bestellen
Het concert begint om 19.30 uur en het jeugdorkest speelt al vanaf 19.10 uur.
De voorverkoop verloopt voorspoedig; er zijn inmiddels ongeveer 400 kaartjes verkocht. Als u het concert wilt bijwonen is het dus verstandig snel kaartjes te bestellen. Dat kan online voor € 15,25 via onderstaande link. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
 

 

Gorssel, 15 november 2018

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends